I vinter startet ungguttene Barnevakten Tromsø – et selskap med delt ansvar. Gjennom det tilbyr duoen barnepass på ettermiddagstid, i helger og ferier og i perioder når barnehager generelt holder stengt. Nå håper de at tiltaket skal bli en økonomisk suksess.

Nødvendig

– Andre større byer har dette tilbudet. Etter våre erfaringer – etter 3–4 i barnehage – viser at også Tromsø trenger et alternativ utenom vanlig åpningstid.

Jørgen Frydstad er innforstått med at det kan bli nye unger fremover. Men i likhet med kompanjongen, er han klar som bare det:

– Normalt er vi ferdig i familiebarnehagen ved fire- halvfemtiden. Etter en liten pause med middag, er vi klare igjen.

Til midnatt

Robin Lagesen forteller at på hverdager vil de ha åpent til midnatt – på grunn av vanlig arbeidstid neste dag. Men i helger og i ferier, er det ingen begrensninger.

– I startfasen vil vi holde litt igjen. Dersom dette får det omfanget vi tror, kan det bli snakk om å utvide virksomheten, sier 21-åringen som om halvannet år skal ta fagbrev.

Flinke gutter

Tobarnsmamma Ingrid Wiesner har sine barn i Virre Vapp. Hun har bare lovord å si om barnehageonklene.

– Det er flinke gutter som legger alt i å gjøre dagen for ungene mest mulig interessant. Personlig tror jeg byen trenger dette tilbudet. Det er utvilsomt mange som er i tidsklemma og som vil kunne finne en løsning gjennom Robin og Jørgen, sier Wiesner.

Ingen lokaler

Gründerne forteller at de ikke skal ha egne lokaler:

– Vi har som mål å gjøre ting på andre arenaer.

Guttene fikk ideen fra en artikkel på nett. Begge erkjenner at tiltaket fra USA inspirerte.

– Vi skal selvsagt operere i trygge omgivelser. Begge har politiattest og gjennomført førstehjelpskurs. Og som hobbymusikere kan vi også gi ungene – som også er i skolealder – undervisning på instrumenter. Vi setter alt inn på å gjøre ting så hyggelig som mulig, sier de unge gründerne.