I går startet Kufaas i jobben som daglig leder for det nyoppstartede Tromsø Alpinpark AS.

– Jeg ble kontaktet av Tromsø slalåmklubb for å lage en strategi for hvordan vi kunne redde alpinanlegget og sikre en permanent og bærekraftig løsning for fremtiden. Der kom vi i mål nå på onsdag og jeg mener vi har fått på plass en veldig god avtale med Tromsø kommune som eier og der Tromsø slalåmklubb eier driftsselskapet, sier Kufaas.

Ferdig 1. mai

Planen var aldri at han skulle starte som daglig leder, men han er nå leid inn fra Rambøll management Consulting til 1. mai.

Han avviser at det er aktuelt å fortsette med det.

– Målet er å få på plass en ny, permanent daglig leder da og det er ikke aktuelt for meg å fortsette etter det. Jeg hadde kapasitet nå og det var viktig å få noen som kunne komme inn på kort varsel, som kjenner anlegget, men jeg kommer ikke til å ha fulltidsstilling, men ellers jobbe mye på dugnad for å få anlegget i gang og oppe å gå igjen, så skal man finne langsiktige løsninger etter hvert, sier Rune Kufaas.

Nytt styre

Kommunen har kjøpt anlegget til 3,3 millioner kroner og alle investeringer som gjøres, skal tilbakebetales i leien fra Tromsø Alpinpark AS og til kommunen.

– Jeg mener det viktigste her er å sikre et anlegg for byens borgere. Man ønsker å legge til rette for idretten, men det er først og fremst byens befolkning som er kundegruppen og markedet, sier Kufaas.

Det skal også gjenspeiles i styret.

– I dag er styret kun fra Tromsø slalåmklubb, men vi skal nå gå i gang med å få på plass et nytt styre, med også folk utenfra for å sikre komplementær kompetanse, sier han.

Det vil også bli ansatt 6–8 stykker.

– To-tre begynner allerede fredag for å få i gang anlegget, så jobber vi med flere. Det er mange som har kompetanse, nå som vi skal skape et innovativt og moderne anlegg, sier han.

Åpning før jul

Det første man gjør er å etablere en betalingsløsning over nett, sånn at man unngår kø.

– Vi kommer til å ha rimelige priser på årskort og håper å åpne før jul. Med å fylle på kort, kjøpe heiskort online eller via mobilen, nettbrett eller pc, håper vi å unngå kø. Folk drar til Kroken for å stå på ski, ikke stå i kø. Vi skal også bli mye mer synlig og tilstedeværende i sosiale medier og vil vurdere og få inn webkameraer som sier noe om forholdene i bakken, når folk søker informasjon online, sier han.

Neste sommer skal det investeres i mange flere nye snøkanoner for å sikre tidligere åpning.

– Med 10–15 snøkanoner, kan man få kunstsnø helt oppe i bakken, og det er alfa omega. Da kan man sannsynligvis åpne 1. desember hvert år.

– Fantastisk

Kufaas tar nå fatt på oppgaven med stor optimisme.

– Det gleder meg ekstremt mye at det ble enstemmig vedtatt i kommunestyret. Det gjør det mye artigere å gå i gang, sier Kufaas.

Han har også store planer for fremtiden.

– Jeg kommer til å fortsette og jobbe med anlegg og ser for meg at Kroken kan bli en idrettspark om noen år. Arealet er tilrettelagt for idrett og det er enormt mange muligheter der, sier Kufaas.

I selve alpinanlegget vil det også bli betydelige oppgraderinger i tiden som kommer.

– Først kommer det bedre og mer effektive billettsystemer. Etter hvert må man ha bedre kafé og så vil man kunne se hvilke andre oppgraderinger som må til.

Kufaas tror modellen med langtidsleien med kommunen over ti år, sikrer langsiktighet i prosjektet.

– Å ha kommunen som eier gir en trygghet. Det er opsjon på fem år til og fem år til.

At Arctic Center starter opp i Håkøybotn, mener ikke Kufaas er negativt for alpinanlegget i Kroken.

– De har et helt annet kundegrunnlag enn oss og en annen profil, så det er ikke motstridende. Vi er et næranlegg for byens barn- og unge i stor grad.