Det var for rundt ett år siden at planene om å rive det gamle fjøset på Workinntunet, til fordel for et nytt hotell, først ble presentert i avisa iTromsø.

Utbygger av det planlagte Workinntunet hotell er Hulderveien 2 AS, og prosjektleder er John Arne Worum.

Planarbeid

Eiendommen ble kjøpt allerede i 2007, og planen om hotell er mange år gammel.

For ett år siden uttalte Worum at de håpet å kunne gå i gang med byggingen på høsten i år.

Slik skulle det altså ikke bli.

- Det har hele tiden kommet innspill, og vi har gjort korrigeringer i detaljreguleringsplanen etter møter, blant annet med Statens vegvesen. Alle prosesser har tatt lengre tid enn vi ventet, forteller Worum.

Nå skal reguleringsplanen være like om hjørnet.

- Planen er snart ferdig bearbeidet fra vår side og er klar for innlevering i løpet av oktober til videre behandling, sier Worum.

Han håper at planen vil være ferdigbehandlet i løpet av åtte til tolv måneder.

Uforutsigbart

Hulderveien 2 AS risikerer allikevel å måtte stoppe opp med arbeidet.

- Kommunen har vært positivt innstilt til at vi startet detaljreguleringen. Det er frustrerende for oss, som alle andre i denne bransjen, at det er så uforutsigbart og at planleggingsprosessene tar så lang tid, sier han.

Worum understreker at fjøset på Workinntunet ikke vil bli revet før de vet med sikkerhet at de kan sette spaden i jorda.

- Vi river ingenting før vi har en godkjent plan, og er ferdig med sluttplanleggingen av hotellet.

Kan bli bygge- og deleforbud

- Statens vegvesen har bedt om bygge- og deleforbud på hotelltomta.

Det sier reguleringssjef Erik Eidesen i på byutvikling.

Bakgrunnen er at to reguleringsplanarbeid kommer i berøring med tomta til Workinntunet hotell. Den ene dreier seg om områdereguleringsplan for Langnes, mens den andre kommunedelplan for ny forbindelse mellom Breivika, Giæverbukta og Kvaløya.

- Det er stor uvisshet hvor forbindelsen mellom Breivika og Giæverbukta kommer. Et alternativ kan være å legge Tverrforbindelsen i tunnel, hvor den kommer ut i Giæverbukta. Det vil påvirke byggeområdet til hotellet, sier Eidesen.

Fleksibilitet

Det er et stort og omfattende arbeid som skal gjøres i og ved Tverrforbindelsen/Giæverbukta.

- Statens vegvesen er avhengig av fleksibilitet i forhold til valg av løsninger. Men vi har satt i gang et planarbeid som vi ikke bare kan stanse, veivesenet må være mer konkrete. Statens vegvesen har derfor bedt kommunen vedta et midlertidig bygge- og delingsstopp for områder som kommer i berøring av nytt hovedveisystem.