NHO Troms og Svalbard og NHO Reiseliv Nord-Norge har bistått medlemsbedriftene i Tromsø med flere problemstillinger knyttet til oppgjøret etter Sjakk OL 2014.

NHO Troms og NHO Reiseliv Nord-Norge synes det er kritikkverdig at Tromsø kommune, som eier 90 prosent av Sjakk OL 2014 AS, ikke tar det ansvaret som en eier bør ta ved slike arrangement, skriver avdelingsdirektør Geir Solheim i NHO reiseliv i en pressemelding.

Negativt inntrykk

Sjakk OL i Tromsø bar preg av et spleiselag, men i ettertid er hele ansvaret og sluttregningen skjøvet over på næringslivet og overnattingsbedriftene i Tromsø. Tromsø kommunes passivitet gjør hotellene til de største taperne, skriver Solheim videre.

Ifølge NHO har næringslivet har bidratt med mange millioner kroner i støtte fram til arrangementsstart i juli 2014. Tromsø kommune opplyser at de har bidratt med 6 millioner kroner, samtidig som hotellene har bidratt med over 5 millioner i form av rabatter.

En enighet mellom kommune og næringsliv er viktig å få på plass snarest mulig for å rette opp et negativt inntrykk, skal man unngå at byens omdømme svekkes, påpeker NHO i pressemeldingen.

Vil ha løsning

Organisasjonen anmoder derfor politikere til å tenke seg om en gang til.

- Dette bør ikke være en partipolitisk debatt, snarere en erkjennelse av at en kommune ikke kan opptre på denne måten, skriver Solheim.

NHO Troms og Svalbard og NHO Reiseliv Nord-Norge oppfordrer Tromsø kommune til å gå i dialog med næringslivet for sammen å finne fram til en løsning alle parter kan være tjent, avslutter Solheim.

Ansvarlig byråd Jonas Stein sier i en kommentar at kommunestyret har tatt sin beslutning, da det med 27 mot 16 stemmer ble vedtatt å ikke gå inn med ytterligere midler. - Byrådet har ikke noen fullmakter utover det, understreker Stein.