Tromsø by er relativt hardt rammet av tåke lørdag formiddag. Foreløpig går flytrafikken sånn noenlunde etter planen, men Avinor melder på sin Twitter-konto at det fort kan endre seg.

I en tweet skriver Avinor at skodda siger inn over Langnes og flyplassen.

"Følg med på flyselskapene sine sider dersom du skal ut å reise", skriver Avinor.

Trøblete

Lufthavnsjef Jonny Andersen bekrefter at det ser ut som at tåka skal bli plagsom i dag.

- Den er såpass tykk nå at vi regner med en trøblete ettermiddag, ja. Det ser ikke så bra ut. Og det gjelder ikke bare Tromsø, men hele Troms, sier Jonny Andersen til itromso.no i 12.00-tiden.

Det er først etter 12.00 at brorparten av flyene i dag melder sin ankomst. Andersen vil derfor ikke si noe sikkert om det blir mange innstilte avganger og ankomster i løpet av dagen.

- Fra 12.00 og utover skal vi ha inn rundt 25 fly, så vi vet mer om en times tid. Men akkurat nå landet det et fly her, så foreløpig går det rundt, sier Andersen.

Møt opp!

Han understreker viktigheten av at de reisende forholder seg til sine flyselskaper.

- Alle må møte opp som vanlig på flyplassen og holde seg orientert via sine respektive flyselskaper, sier Andersen.

Per klokken 12.00 er det kun en ankomst som er innstilt og det var et Widerøe-fly fra Sørkjosen.

- Og så var det et Norwegian-fly som skulle til Bardufoss, men som ikke kunne lande der på grunn av tåke. Det flyet forsøkte å gå ned her i Tromsø, men vurderte det som vanskelig. Dermed returnerte flyet sørover, sier Andersen.

Det er først og fremst det å lande flyene som er vanskelig når tåken ligger tykk. Avgangene er litt lettere å avvikle.

- Men dette henger jo sammen. Hvis ikke flyene lander her, så kan vi heller ikke snu dem og sende dem avgårde igjen, sier lufthavnsjefen.