Rundt klokka 14:30 gikk brannalarmen på Havneterminalen, og bygget ble evakuert. Brann og redning ankom stedet med brannbil for å undersøke hva som hadde skjedd, og fant ingen røykutvikling.

- Det var en manuell brannmelder som var blitt utløst, det er ingen fare. Noen har trykket på feil knapp da de skulle åpne en dør, sier brannkonstabel Jack Erik Hansen.

Utelukker ikke hærverk

Ifølge Jan Henning Vekve, teknisk koordinator på Havneterminalen, var det en turist fra Hurtigruta som hadde trykket på den manuelle brannmelderen i andre etasje mot platået. Døra er låst og kun til bruk som nødutgang. Vekve sier at han fikk melding fra en vekter på terminalen som fortalte at det var en turist som hadde trykket inn knappen.

- Brannvesenet sier at noen har trykket på feil knapp da de skulle åpne døra. Er det mulig å skulle trykke på døråpneren, og så trykke på brannmelderen ved en feiltakelse?

- Nei, man kan ikke bomme på døråpneren. Du er ganske bevisst på hva du gjør, fordi først må du løfte et lokk, deretter knuse glasset og til slutt trykke på en knapp for å utløse alarmen, sier han.

- Så da kan det være snakk om hærverk?

- Jeg var ikke til stede så det er vanskelig for meg å si, men jeg tror nok at det var noen som ikke helt skjønte hva de gjorde. Det må nesten være noe sånt, for noe annet ville være veldig rart, sier Vekve, og legger til at det er første gang brannalarmen går i den nye Havneterminalen.