Onsdag er det premiere på «Tromsøpalmen», revyen som arrangeres hvert år av ungdommene på Grønnåsen skole.

– Årets revy handler om Tromsø som turistattraksjon, og gravinga som skjer i Storgata, som alle liksom drar for å se på, sier revyinstruktør Bjørn Wærp (18) og ler.

Han har selv gått på Grønnåsen, og tar nå fagbrev som industrirørlegger.

– Vi forsøker å ta et skråblikk på Tromsø. For eksempel er det ofte sånn at du ikke får deg jobb som 18-åring, fordi du trenger arbeidserfaring. Så du må ha jobbet for å få din første jobb, og det er jo litt ironisk. Spesielt når man mangler folk, sier Wærp og humrer.

Med seg på laget har han Ailo Buljo (18), som også kommer fra revymiljøet på Grønnåsen ungdomsskole.

– Vi har et veldig godt revymiljø her, men også i byen for øvrig. For eksempel har vi fått mye hjelp fra både Kongsbakken og Tromteateret, sier Buljo.

Kjedelig å være streng

– Det beste med revy er at vi er med folk hele tiden. Man må snakke med og ta kontakt med folk man ellers ikke ville gjort det med. Og så får man flere nye kjente. Det er gøy, sier Signe Hovden (15).

Hun er såkalt hovedleder på årets «Tromsøpalmen», sammen med Stormer Arntzen (15). De skal sammen holde styr på 120 ungdommer. Altså har nærmest halve skolen meldt seg på årets revy.

– Det verste er å måtte snakke høyt til folk. Det er jo deilig med litt makt, men det er kjedelig når man må være streng, sier Arntzen.

LEDER UNGDOMMEN: Stormer Arntzen (15) og Signe Hovden (15) er hovedledere på årets «Tromsøpalmen-revy». Her poserer de i en pappversjon av Storgata, sammen med et papptroll som huker inn pappturister. Foto: Johannes Ytreberg Meløe

Eggekrig og oversvømmelse

I tillegg har det skjedd flere «dramatiske hendelser» på revyen den siste tiden.

– Vi ble egga! Sier Hovden.

– Jeg trodde ungdomsskolene hadde sluttet å kaste egg på hverandres revyer?

– Nei ikke ennå. Vi måtte stå i minusgrader å vaske ned egget. En annen gang klarte vi heldigvis å finne ut hvem som hadde gjort det, fordi de glemte igjen mobilen sin. Så vi fikk dem til å vaske det av selv, sier Arntzen.

Så skyter Hovden inn:

– I tillegg så måtte vi være her å vaske et helt klasserom da det plutselig ble en oversvømmelse, sier Hovden.

GAFFA OG KNIV: Det er trikset dersom man skal lage mye med papp. Disse tre jentene har laget en hel gate av papp under årets revy. Her står Elle Sofie Labba (14), Janne Varmedal (14) og Tuva Ditlefsen (14). Foto: Johannes Ytreberg Meløe

Alt kan lages av papp

Pappkameratene Elle Sofie Labba (14), Janne Varmedal (14) og Tuva Ditlefsen (14) har laget nesten hele Storgata i papp, under årets revy. Her kan man se alt fra Sami-shop til Rakettkiosken og Sweet Heart, laget i papp.

– I fjor lagde vi hele flyplassen i papp, sier Labba og fniser.

– Hva er hemmeligheten bak deres papp-suksess?

– Hemmeligheten er kvasse kniver, sier Varmedal, og fortsetter:

– Kvasse kniver, fordi papp er vanskelig, sier hun kontant.

– Så Storgata og Flyplassen, hva er det neste ambisiøse papp-prosjektet?

– Det må vel bli Biblioteket, sier Ditlefsen.

– Ja, eller indre Jekta, sier Labba og smiler.