Stokkan er født i Harstad og vokste opp på Seljestad. Etter endt gymnas i 1978 på Heggen tok han befalsutdanning på Sessvollmoen. Han tjenestegjorde i Åsegarden leir i 1979/80 og var ved BSIN i Harstad i 1983/84.

Stokkan tok forberedende jusstudier i Oslo før han fortsatt jusutdanningen i Bergen. Etter endt utdannelse flyttet han til Tromsø der han de første ti årene jobbet som advokatfullmektig og deretter som advokat. I 1999 ble han lagdommer i Hålogaland lagmannsrett. I mai 2020 ble han utnevnt som ny lagmann i Hålogaland lagmannsrett.

– Store kontraster

Fra august 2017 til utgangen av 2022, da første byggetrinn i det vesentlige stod ferdig, har han fulgt prosjektet med drift, rivning og bygging av den nye bydelen like ved bruhodet på Tromsøya.

GALLERI: I den nye bydelen Vervet er det blant annet etablert et nytt galleri, Galleri Vervet. Foto: Bjørnar Stokkan

– Min målsetting har vært å følge byggeprosjektet med ny bydel fra start til første byggetrinn står ferdig. Jeg ønsker å få frem transformasjonen som prosess og resultat, men også prosessene i den opprinnelige industridriften. Det er store kontraster mellom det opprinnelige industrimiljøet og det moderne, stilfulle og luksuriøse preget som nå settes på området, skriver Stokkan på sin egen hjemmeside.

84 bilder

Boka med tilhørende bilder blir presentert under en utstillingsåpning på Galleri Vervet i Tromsø førstkommende fredag med inviterte gjester.

UTSTILLING: Deler av utstillingen som rommer fotografier Bjørnar Stokkan har tatt i løpet av transformasjonen fra verksted til ny bydel. Foto: Bjørnar Stokkan

– Boka er på om lag 140 sider og inneholder i alt 84 bilder, alle i sort/hvitt format. Jeg vil gjennom mitt fotoprosjekt vise et lite glimt av drift, bygninger og arbeidsfolk ved skipsverftet, før det ble avviklet og flyttet ved utgangen av 2017, sier Stokkan.

Han legger til at utstillingen fra og med lørdag 6. mai vil være åpen for publikum gjennom hele mai måned.

Kjenner til planene i Harstad

Stokkan sier til Harstad Tidende at han er godt kjent med planene som Harstad skipsindustri har rundt utviklingen av Kaarbøkvarteret i Harstad.

– Disse virker både spennende og interessante å følge. Ut fra det jeg har sett til nå kan dette bli en ny flott bydel, på samme måte som det de har fått til her i Tromsø, sier Stokkan.