Etter at planlagt åpning ble utsatt på grunn av mildvær og vind, kunne Bamseløypa i Tromsø Alpinpark endelig åpne.

Noen av de første i bakken, er familien Møller Davidsen. Pappa tok fri fra jobben, og jentene fri fra SFO. Christer Møller og hans to døtre, Zarah og Noelle, er glade for at det åpnet på en torsdag.

– På åpningsdager pleier det å være et «jækla kaos» og masse folk, men nå er det nesten ingen her, sier Møller.

– Munnspråk, lyder det fra en døtrene.

Faren beklager seg og ler en smule. De er nærmest alene i bakken, utenom en svartkledt guttegjeng som gjør triks litt lenger borte.

Stolt far

Møller minner barna om at familien har pølser i sekken, så de kan grille og kose seg. Zarah og Noelle har stått på ski siden de var tre år gamle.

– Æ bruke ikke sæle, sier Zarah

Det sier den stolte faren seg enig i. Han sier at han nå får uttelling for strevet, for jentene kan kjøre fritt.

– Da er det tre dager til julaften. Husk store svinger, lyder det fra Møller da jentene setter utfor.

STOR PÅGANG: Inne på Kroken Alpinsenter var det stor pågang i leie av ski og snøbrett, torsdag formiddag. Foto: Ronald Johansen

Trener opp leggmuskulaturen

– Vi er her for å trene opp leggmuskulaturen for å gå på topptur, sier Heidi Figenschau.

Hun er her med kjæresten Steve North og vennen Babang Deshommes. Vennene kan melde at de har vært en tur på Fagerfjellet i år, men at det er godt å være litt lat og bruke heis.

– Jeg har jo ikke stått på ski på noen år, sier Steve North, fra Australia, og legger til:

– Der nede er det hetebølge nå, da er det fint å være her, forteller han.

HEISATUR: Steve North, Heidi Figenschau og Babang Deshommes har lagt igjen fellene hjemme, og tar heller skiheis. Foto: Ronald Johansen

Alle løyper åpner over nyttår

Selv om det var god plass i bakken, sto køen nesten ut døra på Tromsø Alpinsenter. Daglig leder Jon Håkonsen er fornøyd med at de har kunnet åpne før jul.

– Det var mildvær (nordnorsk hetebølge red.) forrige uke, og mye vind, så det var ikke noe vits. Men nå faller temperaturen, så da blir det bedre for snøkanonene, sier han.

STINN BRAKKE: Daglig leder i Tromsø Alpinsenter, Jon Håkonsen, er vant med litt trøkk første åpningsdag. Foto: Ronald Johansen

Håkonsen kan melde at de ansatte var oppe på fjellet for å se på de andre løypene, og at de må vente litt med å åpne hele anlegget.

– Det var egentlig greit med snø, men noen partier hadde mindre, så vi trenger litt mer for at det skal være trygt. Alle løyper er åpne over nyttår, sier Håkonsen.

Med det kan redaksjonen melde at det bare er å spenne på seg skiene, og komme seg i bakken. Husk store svinger!