Den populære turisthytta Kebnekaise, som er driftet av Svenska Turistföreningen, har sett seg nødt til å stenge frem til torsdag 10. august.

– Vi har sett flere tilfeller av magesykdommer i og rundt Kebnekaise Fjällstation de siste dagene, skriver turisthytta på sin Facebook-side lørdag kveld.

Smitten skal ha spredd seg såpass raskt at det ble stadig vanskeligere for turisthytta å isolere gjester, desinfisere området og fordele separate toaletter, skriver de videre.

– Situasjonen på Kebnekaise Fjällstation forverres av at dreneringen ble ødelagt av kraftige vannstrømmer tidligere i sommer.

Turisthytta ber turgåere i området være ekstra forsiktig med hygiene.

– Dersom du trenger å gjøre ditt fornødne i naturen: gå minst 100 meter fra hver vannvei for å oppfylle behovene dine, grav en grop og dekk til.

De oppfordrer også turister til å unngå å vaske hender eller oppvask direkte i vann.

– Ta opp vann og gjør det over bakken.

Turisthytta gir mulighet til full refusjon for alle turister som vil ombooke eller avbestille et opphold.

Evakueres med helikopter

Søndag morgen melder svenske medier at turister evakueres fra fjellstasjonen med helikopter. Tre personer skal ha blitt syke på tur mot toppen av Kebnekaise, og er blitt hentet av svenske fjellredningen, sier fjellsjef Maria Persson til SVT Norrbotten.

– Nå står det cirka 100 i kø, men det kommer flere folk hele tiden. Folk får gjøre hva de vil, men de må bort herfra, forteller Mikael Robertsson til Aftonbladet om helikopterevakueringen.