Klokka 00.53 tikket meldingen som avsluttet med «Karma vil bite dere bak, vær trygg» inn på telefonen til Fiskeribladets redaktør Øystein Hage. Avsender var ingen ringere enn statsråd Per Sandberg.

Meldingen ble sendt etter at Fiskeribladet-redaktøren en rekke ganger i løpet av samme dag hadde prøvd å få svar fra Sandberg om han hadde brukt sin statsrådstelefon da han var i Russland.

Les hele meldingen her hos Fiskeribladet selv!

– Først lo jeg av svaret, men etter hvert ble jeg litt urolig. Det er jo oppsiktsvekkende å få en slik melding fra en statsråd. Vi tåler kritikk og kan tåle utskjelling, men det som kan tolkes som indirekte trusler har jeg aldri opplevd før. Når vi gjør feil må vi selvfølgelig beklage, kanskje statsråden burde beklage også, sier redaktør Øystein Hage til sin egen avis.

Arne Jensen i Redaktørforeningen mener meldingen kan karakteriseres som en trussel, og anbefaler anmeldelse av Sandberg. Hage har varslet Politiets sikkerhetstjeneste om saken, og PST bekreftet ovenfor avisen at saken nå er oversendt til politiet for videre oppfølging.

–Jeg ble oppfordret av PST til å anmelde Sandberg til politiet, men jeg har ikke tatt stilling til om saken vil bli anmeldt, sier han til sin egen avis.

Fiskeribladet var blant de første som skrev om Sandbergs Iran-ferie og har fulgt saken tett i føljetongen som nå har pågått i flere uker.

Sandberg svarer følgende via Fiskeridepartementet til Fiskeribladet:

– Dette var aldri ment som en trussel, men uttrykk for min frustrasjon. Understreker at dette svaret ikke er en bekreftelse på ryktene, skriver hun.

En halvtime etter publiseringen av saken, kræsjet også siden til Fiskeribladet.