Statens vegvesen melder om et stort vedlikeholdsbehov de neste årene, og blant annet trengs det utbedringer på Tromsøbrua og i byens tunneler, melder Nordlys.

– I Tromsø begynner det å bli ganske prekært. Vi reparerer på gammelt utstyr. Det er begrenset hvor lenge det kan vente før vi mener det begynner å gå utover sikkerheten, sier avdelingssjef Rigmor Thorsteinsen til avisen.

Blant annet er systemet som sørger for at bommer automatisk går ned når branslukningsapparater fjernes i tunnelen, på tide å bytte.

– Det er overmodent for utskiftning, sier Thorsteinsen.

Utskiftningene skal ifølge avdelingssjefen kunne komme opp i både to – og tresifrede millionbeløp.

Både tunnelene og Tromsøbrua tilhører fylkesveinettet, og samferdelssjef i Troms fylkeskommune Bjørn Kavli anbefaler at disse blir prioritert.

– Fra administrasjonens side vil vi anbefale at vi prioriterer tunnelene og Tromsøbrua. Det er naturlig at man tar utbedringer der det er størt trafikk og tilstanden er mest alvorlig, sier han til Nordlys.

Fylkesrådleder Pia Svensgaard mener det kan bli nødvendig å stenge tunnelene.

– Det er kritisk behov for å gjøre et vedlikeholdsarbeid i tunnelene. Hvis ikke kan de bli stengt. Det samme gjelder Tromsøbrua, sier hun til avisen.