Med en 0,75 prosents økning fra Stoltenberg-regjeringens budsjettforslag, får politiet dermed 13,4 milliarder kroner neste år, skriver Aftenposten.

Pengene skal blant annet gå til flere politiårsverk. Sæverud minner om at det gjenstår å se hvordan pengene blir fordelt.

– I utgangspunktet er vi positive. Vi må se på hvordan budsjettfordelingen ut til distriktene blir for å se hvordan effekten blir lokalt, sier Sæverud.

– Har du tro på en styrking her i Troms?

– Det spørs hvordan pengene fordeles. Pengene går til Politidirektoratet, som skal fordele dem videre. Vi får ikke vite hva vi eventuelt vil få før etter nyttår, sier politimesteren.

Han er fornøyd med at det settes av mer penger til fangetransport og grensekontroll.

– Vi så at budsjettet var rettet særlig inn mot fangetransport og grensekontroll, og det er to oppgaver vi bruker mye tid og politiressurser på i dag. Å få økt kapasitet der vil bedre vår mulighet til å yte polititjenester ellers, sier Sæverud.

Ifølge Aftenposten bevilges det 150 millioner ekstra til å sende personer uten lovlig opphold ut av landet, noe som skal innebære at det kan sendes ut 18.000 flere personer neste år.