Målet er at Ikeas «Service & Pick-up Point» i Ærfuglveien på Langnes skal åpne innen sommeren. Møbelgiganten har søkt etter 15 medarbeidere - fire faste, og 11 deltidsarbeidere - som sammen skal drifte avdelingen styrt av Mari Bakken (29).

Fristen for å søke på stillingene gikk egentlig ut onsdag - men Ikea valgte å forlenge fristen. Og da var det ikke mangel på søkere som var årsaken...

– Vi har valgt å forlenge søknadsfristen til 31. mars. Det handler om at vi ønsker at så mange som mulig skal få med seg utlysningen vår. Vi ønsker spesielt at folk i lokalmarkedet vårt vil jobbe for oss, forteller Bakken.

Se video: Ikea åpnes om to måneder.

Søknader

Per onsdag morgen hadde 165 stykker søkt på stillingene på Ikea-avdelingen.

Innen 31. mars håper Bakken de har rundet 200 søkere.

– Når det er snakk om 15 stillinger er dette et veldig bra antall søkere. Vi ønsker jo å få inn gode folk, sier Bakken.

Les også: Hun er ny Ikea-sjef.

Karriere

– Det som er spesielt med å jobbe på et «Service & Pick-up Point» er at man får en bredere kompetanse, ettersom man må gjøre så mye forskjelling. Vi trenger mennesker med truckfører-bevis, og vi trenger gode selgere. Og gjerne en kombinasjon av de to! De må ha evne til å møte kunden, og de må gjerne ønske seg en Ikea-karriere i framtiden, sier Bakken.

Dersom man kaprer en av stillingene på avdelingen nå, mener Bakken muligheten er stor for å få jobbe på selve varehuset, når det kommer til Tromsø.

– Dette er en super mulighet til å legge grunnlaget.

Les også: Hit kommer Ikea.

200 ansatte

Hun tror såpass mange har søkt på stillingene fordi de ser Ikea som en attraktiv arbeidsgiver.

– Det er en bedrift med mye muligheter, enten man vil jobbe i Norge, eller man ønsker seg til utlandet, sier hun.

Ikea åpnet nylig i Ringsaker, og skal man bruke dette varehuset som referanse, vil man i Tromsø ansette om lag 200 mennesker når hovedvarehuset starter opp.

– Og så vil man se behovet etterhvert, sier Bakken.

Les også: Ikea-tomten koster 50 millioner.

SØKNADER: Hele 165 søkere ønsker seg jobb her - i Ikeas nye avdeling i Tromsø. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen