Årets tromsøværing ble kåret for første gang i 1986. 29 år senere er det klart for nok en nominasjonsrunde, og sjefredaktør Jonny Hansen gleder seg til forslagene begynner å renne inn fra mediehusets lesere.

– En rekke tromsøværinger har fått den høytstående utmerkelsen. Jeg synes vi kan kalle det for det, fordi årets tromsøværing tross alt stemmes fram av leserne våre, sier Hansen.

Ser man på årene som har gått er det ikke spesielt vanskelig å finne gode kandidater til prisen.

– Det er aldri vanskelig å finne kandidater til å få prisen, men det er alltid vanskelig å finne de beste kandidatene.

Meld inn din kandidat her!

Utmerker seg

– Veldig mange bemerker seg positivt i byen vår, og derfor er det viktig for oss at leserne våre sender inn forslag, sier Hansen.

Han understreker at det ikke er noe krav til at kandidaten skal være kjent i media, og ønsker både kjente og ukjente hverdagshelter hjertelig velkommen.

– Det har vært et hendelsesrikt år i byen, og det bør være nok av mennesker som fortjener å bli utmerket som Årets tromsøværing, mener Hansen.

Opp gjennom årene har Årets tromsøværing vært engasjert i alt fra byens idrettsliv til kulturliv. De har vært hverdagshelter, hardtarbeidende og gjort sitt for at andre skal få det bedre.

Din kandidat

For å kunne bli nominert må kandidatene til Årets tromsøværing ha:

• Gjort noe positivt for lokalsamfunnet

• Utført en prestasjon som har hjulpet andre

• Markert seg på en særskilt positiv måte.

I år som i fjor kan lesere sende inn sine forslag på SMS. Bruk kodeord IT FORSLAG til 2399. Eksempelvis IT FORSLAG Jens Jensen. Hver SMS koster 1 krone. I tillegg kan du nominere dine kandidater på vår Facebook-side: www.facebook.com/itromso.

Fristen for å sende inn forslag er 17. november.

– Etter det blir det vårt privilegium å velge ut de 10 personer som vil bli presentert nærmere ovenfor leserne som skal stemme på dem, sier Hansen.

I fjor ble han selv overrasket over å finne seg selv på lista over kandidatene.

– Jeg skal sørge for at jeg ikke dukker opp der i år, lover han.

Vinneren av prisen får 10.000 kroner og en tegning av seg selv, tegnet av Odd Klaudiussen.