- Vi har slitt med økonomien over tid, men har hele tiden klart å betale våre forpliktelser. Men før helgen innså vi at det ikke var noen vei tilbake, sier Jakobsen. Dermed er en 50 år lang historie over.

Stadig tøffere

­- I de siste årene har det blitt stadig tøffere å drive innenfor "kopibransjen". Maskinene er blitt billigere med påfølgende lavere inntekter. Dessuten har digitaliseringen skutt fart. Mindre skrives ut - noe vi spesielt merket i fjor da vi også mistet to storkundeavtaler.

- Det siste halve året har jeg telt på knappene om det var liv laga for oss. I forsøk på å kutte kostnader, ble våre to bedrifter slått sammen.

Ifølge Jakobsen ble fjoråret dårlig for selskapet. Det ble fulgt opp med et dårlig salg etter nyttår.

- Det aller største problemet var at vi er nesten tom for likvider og ville ikke klart våre fremtidige forpliktelser. Jeg ønsket derfor å gi meg mens leken var god og ikke påføre våre kreditorer for store tap, sier Jakobsen og understreker at selskapets kunder vil bli tatt hånd om av en konkurrerende bedrift lokalt.

Fortsetter

Innehaveren understreker at det kun er driftsselskapet som er berørt av konkursen som ble akseptert av skifteretten. Eiendommen i Alkeveien driftes fortsatt. Derfor blir det utleievirksomhet i stedet for salg av kontormaskiner og -utstyr for Jakobsen fremover.

Så sent som i 2013 hadde selskapet positive tall i regnskapet. Da var egenkapitalen på rundt 750.000 kroner - omtrent på samme nivå som årene før. Overskuddet derimot er blitt stadig mindre og endte i 2013 på 9.000 kroner.

Konkursen fører til at seks ansatte mister jobben.