Boknakaran er et band med en historie som går helt tilbake til begynnelsen av 1990-tallet. Gjennom ei rekke plateutgivelser, utstrakt turnering og med sanger som «Hortensia», «Rakarpia», «Lys langs en fjord», «Fesk og potedes» og mange flere, har bandets musikk festa seg i det nordnorske publikums bevissthet.

Tradisjonen med romjulsspelt på Skarven starta for rundt ti år siden og har rukket å bli en viktig del av jula for viseelskere. 29. desember er det duka for en ny utgave.

Alltid fullt

– Det blir sikkert fullt hus og like stor stemning som i fjor – og alle årene før det, sier Ragnar Olsen, som sammen med Jan Arvid Johansen og Pål Thorstensen utgjør de tre faste medlemmene i Boknakaran.

I 6–7 år har de også hatt med seg felespilleren Julie Alapnes både på disse konsertene og i mange andre sammenhenger.

Med gode venner

– I år får vi også med oss på scenen gode venner som Kine Yvonne Kjær, Halvard og Hogne Rundberg og kanskje enda flere. Noe av tanken bak det er at vi i tillegg til nye og gamle boknaviser dermed vil kunne gi smakebiter på repertoaret til Robaat og JulietNorth; litt av det vi hadde med oss til Varangerfestivalen i år og som ble presentert på konsertforestillinga «Tampen brenn» med Boknakaran, Robaat, JulietNorth, Pil og Bue og Kartellet. Dette ble en stor suksess som vil bli fulgt opp i 2016, blant anna med ei ny forestilling på Festspillene i Nord-Norge, opplyser Jan Arvid Johansen.

– Jeg vil avslutte med ei lita oppfordring til folk om ikke å vente for lenge med å skaffe seg billetter. Romjulsspelt blir alltid utsolgt og vel så det. Hvert år opplever vi folk som er fortvilte fordi de var for seine til å sikre seg billett, sier Ragnar Olsen.