Med inspirasjon hentet fra Murmansk, lanserte kommunen tirsdag en nettside med et interaktivt kart over Tromsø.

– Med denne ønsker vi å invitere alle til å kunne komme med konkrete eller mer generelle forslag om hvilke ideer eller visjoner de har for fremtidas Tromsø, sier prosjektleder Tandi Reason Dahl.

For alle

Prosjektet startet i 2011 og er en tredelt utstilling. Den ser både på Tromsø bys historiske utvikling, hvordan byen ser ut i dag, og spekulerer på hvordan den vil se ut i fremtiden.

– Terskelen for å ta imot forslag på den nylanserte hjemmesiden er lav. Men vi håper at folk gjerne forteller hva de heter, knytter opp sin idé eller visjon til et konkret område på kartet, sier Dahl.

LES OGSÅ: Mener barnas skolevei er utrygg

Folk kan også stemme på de forslagene de synes er gode, eller diskutere og kommentere de ideene som allerede er blitt foreslått.

– Når vi ser hvilke forslag som blir mest kommentert, kan vi også se vi hva tromsøværingene er mest opptatt av med byen vår.

Fremtidens hoder

Allerede har de ansvarlige for prosjektet vært i kontakt med bydelsrådslederne, og skal også snart besøke ungdomsskolene for å engasjere elevene til å bidra med sitt forslag.

– Det er de som er fremtiden. Deres stemme er veldig viktig oppi det hele, sier Dahl.

LES OGSÅ: Ema planlegger nybygg

Ideen kom fra russiske Stepan Mitaki (26) fra Murmansk.

– Han holdt et inspirerende foredrag på Arctic Frontiers på universitetet om at han hadde lagd samme konsept bare i Murmansk.

Stepan la fort merke til et osende engasjement blant folk.

– Vi fikk samlet inn 400 veldig gode ideer, sier han.

Allerede har én av byrådslederne engasjert seg.

– Det er mange fine områder som benyttes til rekreasjon på Tromsøya. Noen områder er lett tilgjengelig og benyttes til tur, mens noen områder mangler vedlikehold både av fasiliteter på området eller stiene. Ett eksempel er andedammen i Bo i Nord hvor kommunen har investert i benker og lekeapparater, men her mangler det vedlikehold, sier Gunnar Pedersen, leder i Langnes Bydelsråd.

Oversikten: På dette kartet over Tromsø, kan hvem som helst legge inn sine ideer og visjoner for kommunen.