Westgård, som beskriver seg selv som hobbyfotograf og litt til, forteller at faren hans har en båt liggende i småbåthavna på Hillesøy, og at han på søndag bestemte seg for å fylle den med familie og dra på hvalsafari.

– Vi var litt usikre på om vi ville få noe kontakt med hval, men da vi kom litt utaskjærs så vi masse måse på et felt like nord for øya. Vi styrte oss mot feltet, og havnet midt i en svær flokk med spekkhoggere. Det må ha vært mellom 50 og 60 dyr – det kokte både under og ved siden av båten, sier han.

Storslått møte

Westgård med familie og måsene var heller ikke de eneste som lot seg lokke av spekkhoggernes fiskebonanza: Etter hvert kom også to knølhvaler og ei havørn.

– Det var et helt nydelig vær og et nydelig lys, så da var bare å lene seg tilbake og nyte synet. Det er fantastisk når en sånn majestet, med et vingespenn på to og en halv meter, møter havets majesteter på den måten. Da blir man ganske ydmyk, forteller han.

I løpet av turen tok Westgård omtrent 600 bilder. På et av dem fanget han ørnen som nettopp hadde tatt en fisk like ved en av spekkhoggerne.

På rett sted

– Det er masse ørn der ute. Populasjonen har blomstret de siste 20–30 årene. Det er heller ikke uvanlig å se ørn med fisk i klørne, men å få fanget motivet med en hval på den måten – da må man være på rett sted til rett tid, forteller fotografen.

Øyeblikket ble ifølge Westgård foreviget med et Nikon D610 fullformats speilreflekskamera med et 70–300 millimeter objektiv.

– Men vi var ikke langt unna. Det kan ikke ha vært mer enn 15–20 meter fra båten, sier han.

Hjalmar Seiness Westgård foretrekker å ta naturbilder, og kanskje særlig fuglebilder. Foto: Hjalmar Seiness Westgård