Tidlig fredag ettermiddag kjørte Nygård passasjerene fra flyplassen og til hurtigbåtkaia i sentrum. De var litt sent ute, så han tilbød seg å bære koffertene mens de sprang om bord.

Ble etterlatt

– Først trillet jeg den ene kofferten fram til inngangen. Jeg sa til han som sto der at jeg hadde to kofferter til i taxien som sto like ved. Jeg fikk beskjed om at de skulle vente på meg til jeg hadde hentet dem.

Les også: Nå kommer løsningen på hurtigbåtkaoset

Slik gikk det ikke. Da Nygård kom løpende med to tunge kofferter på slep, hadde båten allerede begynt å legge fra kai. Elin Danielsen var vitne til det som skjedde.

– Jeg fikk med meg at taxisjåføren kom tilbake med de to koffertene. Mens han sto på landgangen, begynte plutselig båten rygge sakte ut fra båtkaia. Jeg ropte «Hei, stopp! Vent!» Men han som sto ved baugen bare kikket opp på kapteinen, og kapteinen bare vinket.

– Hadde de hatt tid til å stoppe?

– Ja, absolutt, han sto jo der med koffertene. Det var en som jobbet på kaia som også så hva som skjedde. Han ristet på hodet og sa at han hadde sett det samme mange ganger før.

Les også: Frykter kaos på hurtigbåtene

Fulgte rutinene

Kaptein på hurtigbåten Sollifjell kan fortelle at alt er under kontroll.

– Nå er koffertene hos sine rette eiere på Finnsnes, så det skal ikke være noe problem. Vi har rutetider å forholde oss til, så vi kan ikke vente når folk er sene.

Nygård legger ikke skjul på at han er misfornøyd med behandlingen han har fått av mannskapet.

– En avtale er en avtale, muntlig eller ikke. Jeg synes det hele virker veldig arrogant. De forlot jo kaia først etter at jeg var kommet tilbake med koffertene.

rutetider: Kaptein ved Sollifjell sier de har et tidsskjema de må forholde seg til, og mener det ikke ble inngått noen avtale om at båten skulle vente. Foto: Eline Tylden Foto: Eline Tylden