Den kjente kostskolen Harrow i London ble grunnlagt i 1572. Syv tidligere statsministere, blant andre Winston Churchill, har vært elev der.

Skolens elitekor The Byron Consort Choir er ikke like gammelt. Det ble grunnlagt i 2001 av Philip Evans og har siden den gang turnert verden rundt.

De har også hatt konserter i velkjente kirker i hjemlandet, som St. Paul’s Cathedral og Westminster Abbey.

Bekymret for kulden

Snart kommer turen til Tromsø, hvor koret skal holde konserter i Ishavskatedralen 18. og 19. desember sammen med Tromsø Ten Sing.

– Noen av oss er litt bekymret for hvor kaldt det er i Tromsø, sier dirigent Philip Evans.

– Men vi er veldig glade for å få muligheten til å reise så langt nord, spesielt ettersom vi vil være i Tromsø på en årstid vi kan se nordlyset.

For seks måneder siden var koret til Cape Town i Sør-Afrika.

– Det er spennende å ha vært både så langt sør og så langt nord i løpet av samme år. Cape Town og Tromsø er over 11.000 kilometer fra hverandre!

Konsert med hunder og på Fløya

I løpet av oppholdet skal koret blant annet besøke Villmarkssenteret og kjøre hundesleder.

– Vi skal også ha en utendørskonsert med hundene. Vi vet ikke om hundene blir med på sangene eller ikke. Vi kommer også til å besøke Fjellheisen og synger noen julesanger på toppen, forteller Evans, som tydeligvis har satt seg godt inn i korets program i Tromsø.

Skal synge på norsk

Koret synger for det meste kirkemusikk – uten instrumenter.

– Vi vil synge masse julesanger, noe av det ganske kjent, og noe ikke så kjent. Vi vil inkludere musikk av noen norske komponister og til og med prøve å synge et stykke på norsk, sier dirigenten.

Konserten med Byron Consort ble bestemt etter at Tromsø Ten Sing hadde takket ja til å være kor for to store juleshow med Elisabeth Andreassen, Tor Endresen og Øivind Blunck.

I tillegg har flere av deltakerne både ungdomsskolerevyen Tromteatret og Kongsbakkens oppsett av Hendels Messias i forkant av det engelske koret.

– Så det er ikke rom for å øve inn så mye felles med det engelske koret, men vi har øvd inn noe på hver vår kant som vi vil sette sammen. «Deilig er jorden» / «Holy Night» er en slik, sier Cathrine Kjeldsberg, voksenleder i Tromsø Ten Sing.

– Dette blir veldig gøy.