Hver tredje nordmann reiser til Spania, der Gran Canaria som vanlig troner øverst på listene ifølge Ticket feriereiser. Det viser også tallene fra Tromsø, der bestillingene fra Langnes har økt med 41 prosent.

– Nå som høst- og vintermørket kommer så lengter vi etter sol og varme for å lade batteriene og få ny energi. Over halvparten bestiller reiser som går til sol- og bad reisemål. Vi ser også en stor økning til storbyer med London og København i spissen, sier Carina Sørensen, selgerleder i Ticket Tromsø, og legger til:

– Gran Canaria er solsikkert og har mye å by på for alle smaker. At øya de siste årene har gjennomgått en ordentlig oppgradering med mange bra restauranter, fine hotell og bra shopping bidrar til dette, sier Sørensen.

Les også: Dette er høstens mest populære weekendreiser fra Tromsø

Velger trygt

Men selv om bestillingene øker, så reiser fortsetter nordmenn likevel å dra til reisemål som kjennes trygge. Nesten halvparten av de spurte i Tickets Sifo-undersøkelse sier at hendelser i omverdenen ikke påvirker deres reisevaner.

25 prosent sier at terrortrusler og terrorhandlinger påvirker deres måte å reise på, fortrinnsvis ved at de velger andre reisemål. Spania, som anses som trygt, nyter godt av denne trenden og er det mest populære landet i vinter.

– Også i vinter er det trygge klassikere som gjelder, og den store vinneren er Kanariøyene med Gran Canaria i spissen. Bestillingene til denne store favoritten øker med 60 prosent mot i fjor, sier Sørensen.

Les også: Dette uroer oss mest i ferien

Dette er de største overraskelsene

Thailand er nummer to på topplisten over de meste bestilte ferielandene fra Tromsø i vinter og bookingene hit øker med 26 prosent i forhold til i fjor. På tredjeplass ligger Storbritannia med London og Manchester som de store trekkplastrene.

Og etter Gran Canaria og Bangkok er London klart det mest populære .

Evig populære London er nemlig også denne vinteren den mest populære storbyen. Etter Brexit og pundets fall har bestillingene hit mer en doblet seg fra i fjor. I tillegg til London er det Manchester som står for de store økningene.

– Danmark er vinterens klatrer. Med mer enn dobbelt så mange reisende som i fjor er landet inn på 6. plass på topplisten fra plass 22. i fjor, sier Sørensen.

Les også: Er du over 21 år og skal ut reise? Da må du være obs på dette

Toppliste reisemål – de mest populære reisemålene fra Tromsø

  • Gran Canaria

  • Bangkok

  • London

  • Phuket

  • Krabi

  • Manchester

  • Dubai

  • København

  • Algarve

  • Budapest