Den siktedes forsvarer, Ulf E. Hansen, har konferert med sin klient i ettermiddag, etter det ble kjent at lagmannsretten forkaster anken om ytterlige fire uker med varetektsfengsling.

– Min klient er skuffet, men tar det med fatning. Han hadde et håp om at lagmannsretten skulle løslate ham. Men sånn ble det ikke. Det som er positivt med lagmannsrettens kjennelse, er at også lagmannsretten uttrykte, som tingretten uttrykte, og som vi fremholdt, nemlig at det ikke er skjellig grunn til mistanke når det gjelder utvidelse av siktelsen. De slutter seg til at det ikke er sannsynlighetsovervekt for forholdene som er omtalt i den utvidede siktelsen.

– Elektronisk materiale sikret

Hansen forteller de er skuffet over lagmannsrettens vurdering om at det vil være fare for bevisforspillelse ved en løslatelse.

– Alt elektronisk materiale er sikret, og følgelig kan ikke dette påvirkes. Men så sier lagmannsretten det vi er sterkt uenig i, nemlig at det er sannsynlighetsovervekt for at siktede vil ødelegge bevis hvis han blir løslatt. De sier ikke bare fare, men at det er en sannsynlighetsovervekt for at han vil ødelegge bevis, og det bestrider vi på det sterkeste, sier han og legger til:

Etterforsker videre

– Som vi har fremholdt, ville det vært særedels uskjønnsomt av siktede, om han prøvde å påvirke vitner, fordi det ville slått tilbake på ham. Dessuten kunne det sikres ved et kontaktforbud mot de vitnene politiet skal avhøre. Så vi er sterkt uenig med lagmannsrettens vurdering av bevisforspillelsesfaren. Samtidig må vi ta den til etterretning og forholde oss til den.

– Hvordan håndterer din klient å skulle bli sittende videre i varetekt?

– Det sliter på og er belastende, og han prøver å gjøre det beste ut av situasjonen. Nå får politiet etterforske videre, så får vi se hva det medfører. Det betyr at han fortsatt vil bli sittende vareteksfengslet inntil 8. februar, sier Hansen.