Etter tirsdagens lynnedslag var det flere som ble utsatt for utfordringer med strømmen. Mens Troms Kraft fikk ordnet det aller meste i det tidlige tidsrommet like etter uværet, er det noen som fortsatt er uten permanent strømforsyning.

- Vi kjører nå ut fem aggregater til Vengsøy som en midlertidig løsning på strømstansen. De skal være på plass og i drift i løpet av dagen, sier Hege Villumstad, kommunikasjonsrådgiver ved Troms Kraft.

Kun i mellomtiden

Tiltaket er iverksatt etter at gjenopprettelse av strømforsyningen ikke lykkes. Villumstad sier de er usikre på hvor lang tid det vil ta før Vengsøy-beboerne får strømmen ordentlig tilbake igjen.

- Det er grunnen til at vi har bestemt oss for å bruke aggregatene i mellomtiden, forklarer hun.

Parallelt med utkjøringen og oppstarten av aggregatene fortsetter Troms Kraft arbeidet med å forsøke å utbedre feilen.

Finner ikke feilen

Som alle øyer får Vengsøy sin strømforsyning via sjøkabler. Energikonsernet har kjørt flere feilsøk, men vet ennå ikke nøyaktig hva som er årsaken til strømproblemene.

- Sjøkablene går fra Kvaløya til Vågsøy og deretter til Vengsøy, og så har du selvsagt koblinger i begge ender. Vi mistenker at det er i en av kablene feilen ligger, så det er der vi leter etter feil nå, forklarer Villumstad.