Egil Eilertsen er tidlig oppe om morgenen, men selv om resten av familien fortsatt sov, var han ikke alene tirsdag morgen. Utenfor kjøkkenvinduet hadde Eilertsen fått selskap av en nysgjerrig elgku, som gresset fredelig rundt i nabolaget.

- Jeg sto på kjøkkenet da jeg så den. Jeg løp for å hente kamera, men da la hun til flekkings opp i skogen. Heldigvis rakk jeg å ta et bilde før hun forsvant helt, sier Eilertsen.

Han bor i Kantarellveien 34 på Slettelva, og er slett ikke uvant med å ha skogens kong rundt husene. Første innskytelse var derfor å hente kamera og forevige den småsjenerte gjesten.

- Det ser ut som en elgku fra i fjor. Hun sto 4,5 meter fra inngangsdøra til huset. Hun var alene, og gresset fredelig mellom husene, forklarer Eilertsen.

Da resten av familien våknet, ble de storimponert over bildefangsten til far. Men ikke alle var udelt positivt innstilt til gjesten i hagen.

- Svigermor som bor rett nedi veien var nok den som ble mest nervøs. "Herregud så nært den kommer" var hennes reaksjon, sier Eilertsen.