Byturen fikk en brå vending mandag da Skjervøy-spiller Chucksonyedikachi «Chuks» Agbakwue (26) ble arrestert av politiet.

– De pågrep meg fordi jeg siden 2012 har oppholdt meg ulovlig i Norge, etter å ha fått avslag på søknaden min om oppholdstillatelse, sier «Chuks».

– Den tiden jeg fikk avslaget, var ekskjæresten min gravid og det var en såpass spesiell situasjon at jeg kunne ikke bare dra fra henne da. I dag er sønnen min to år gammel, og noe av det kjæreste jeg har. Jeg vil ikke dra fra han.

Familien drept

Selv er «Chuks» fra Nigeria i Afrika, og har bodd i Norge i nærmere fire år.

I hjemlandet hans er det ikke mye igjen som kan minne om et familieliv lenger.

– Allerede er syv familiemedlemmer av meg drept. Vi er kristne, og den nigeriansk islamistiske militante gruppen «Boko Haram» drepte dem. I landet mitt føler man seg truet hver dag, for når muslimene mener at myndighetene gjør noe galt, går det utover de kristne, forteller Agbakwue.

– Da mordet på familiemedlemmene mine skjedde var jeg ute for å spille fotball, så man kan vel si at fotballen reddet livet mitt, legger han til.

Godt likt

Den tiden «Chuks» har bodd i Norge, har han glidd rett inn i det norske fotballmiljøet.

Han har spilt for Skjervøy IK siden 2012.

Den brå avskjeden hans fikk derfor mye oppmerksomhet fra både lagkamerater, og av Senja-spillerne, som laget hans har felles treninger med.

– «Chuks» er den personen som får en hel gjeng mannfolk i en fotballgarderobe til å skrike som noen småunger som ikke har lørdagsgodt fordi han ikke er der lengre. «Chuks» er uerstattelig, uttrykte blant annet Senja-spiller og programleder i NRK Super, Christer Johnsgård mandag kveld.

Avlyste treningen

Det var gjennom advokaten hans at lagene fikk vite at 26-åringen skulle bli tvangssendt til hjemlandet sitt. De valgte derfor å avlyse treningen.

– Jeg spurte politiet om jeg i alle fall fikk ta en telefon før jeg dro fra Tromsø og til Trandum Asylmottak i Oslo, men det fikk jeg ikke. Jeg kunne bare dra hjemom, pakke noen klær, skrive en lapp til forloveden og stesønnen min og dra. Det var tungt, sier «Chuks».

– Etter hvert fikk jeg prate med advokaten min og han skulle videreformidle situasjonen til mine nærmeste. Mange tanker går gjennom hodet når man blir arrestert. Jeg har aldri vært i en lignende situasjon tidligere og det var trist, legger 26-åringen til.

Tar opp kampen

Forloveden, Hanne-Marit Johnsen, synes det har vært en vanskelig uke.

– Jeg forstår at det fins lover og regler på dette, men jeg reagerer på måten det hele ble gjort på. Det er en tøff situasjon for oss alle å være i, sier Johnsen.

Til sammen er de en liten familie på tre som bor i Hamna; «Chuks», forloveden og sønnen hennes Oliver (10).

– Vi prøver å være så åpen om situasjonen som mulig overfor minstemann, men har i tankene at han bare er ti år gammel. Oliver begynte å gråte da stefaren sin dro, men ble veldig glad da han kom tilbake igjen.

Nå får familien et lite pusterom i hverdagen, etter mandagens dramatikk.

– Men blir det bestemt at han må dra tilbake til Nigeria, er jeg villig til å ta opp kampen for å få han tilbake. Han har vært ærlig med meg fra starten av, og valget om å være sammen med han er tatt på bakgrunnen av kjærligheten jeg har for han, sier Johnsen.

Frem til dommen blir avgjort, vil fotballspilleren ta dagene som de kommer.

– Jeg skal tilbringe mye tid med familien min, spille fotball og leve livet så godt jeg kan. Jeg vil ikke fokusere på noe annet akkurat nå, sier 26-åringen.

TAR KAMPEN SAMMEN: Den 26-år gamle Skjervøy-spilleren Chucksonyedikachi «Chuks» Agbakwue (til venstre) ble mandag arrestert av politiet for å bli tvangssendt tilbake til hjemlandet sitt Nigeria. Nå er forloveden Hanne-Marit Johnsen (41) klar for å kjempe for han. Foto: Ronald Johansen