Da iTromsø ankommer Tromsø Skiteams lokaler på Templarheimen på lørdag, er de allerede strippet ned for det meste av gode kupp. Det begynner å gå mot slutten av skiklubbens store bytte- og salgsdag, men for moren Helle Goldman og datteren Zoe Winter-Hansen er det fortsatt et par godbiter igjen som passer utmerket til minstemann, og som ikke kommer til å gjøre noen større skade på lommeboka.

– Disse skistøvlene fant vi på nett og da kostet de vel 1500 kroner, mens her koster de 500 kroner. Det er jo en tredjedel av prisen, sier Goldman til iTromsø.

Les også: Alpinanlegget konkurs.

Må reise langt

Selv er hun fra USA og forteller at amerikanerne er svært opptatte av gjenbruk, og derfor ofte arrangerer garasjesalg. Datteren Zoe er selv i ekstase over kuppet de nettopp har gjort.

Derimot tror hun turen må gå til skianlegget i Levi i Finland for å få fullt utbytte av det nye utstyret.

– Vi pleide ofte å være en venninne-gjeng som dro bort til Kroken for å stå på slalåm, men nå som den er lagt ned er det veldig kjedelig, sier Winther-Hansen.

– Siden alpinsenteret gikk konkurs blir skitrekket på Bak-Olsen byens eneste, hva synes du om det?

– Ja, jeg har vært litt der og kjørt slalåm, men det blir absolutt ikke det samme som Kroken. Jeg håper at de som tar avgjørelser i Tromsø gir dette anlegget tilbake til barna og ungdommene. Det har alltid vært et høydepunkt å reise dit om vinteren. Ikke bare har det vært gøy, men også veldig sosialt, sier hun.

Moren er enig med datteren sin.

– Ja, det var så koselig å ta med barna dit, og vi pleide alltid å være der flere timer om gangen, sier hun.

Les også: Fortviler etter alpint-konkurs.

Utstyrshysteri

Byttemarkedet, forteller Arne Sundheim i styret i Tromsø Skiteam, har vært like populært i år som tidligere år.

– Som regel når det er «salg» pleier det å være ganske trøkk. De som var interesserte i det beste skiutstyret stilte seg i kø utenfor lokalene allerede før dørene åpnet klokken 10.00.

– Det var absolutt den første timen som det var mest folk her, og vi har hatt mye godt utvalg siden blant annet skiløper Silje Theodorsen kom med flere bager med utstyr til anledningen, sier Sundheim.

Konseptet, forteller han, tar for seg det utstyrshysteriet som folk opplever nå til dags.

– Folk higer som regel etter å kjøpe seg det nyeste innen sportsutstyr hele tiden, men vi velger å gå bort fra denne ideen og heller satse på gjenbruk. Man blir ikke den beste skiløperen ved å ha det nyeste utstyret på markedet, understreker han.