Søndag ble fem menn tatt i et skred i Malangen. Tre er utskrevet fra sykehuset med lettere skader. En av dem ligger fortsatt på sykehuset med moderate skader, og sistemann er livstruende skadd.

Nå går fire av de fem turgåerne ut med en felles uttalelse:

Vi vil uttrykke stor takknemlighet overfor alle som har hatt en rolle i redningsarbeidet, den medisinske hjelpen og den fysiske og psykiske støtten vi har fått i etterkant av ulykken.

Responsen fra tromsøsamfunnet har vært simpelthen utrolig. Det er inspirerende å se og føle hele omfanget av et samfunns støtte når noe som dette skjer. Bratt frikjøring involverer risiko og det er det individuelle ansvaret til alle som praktiserer aktiviteten å minimere denne risikoen.

Som skikjørere med mange års erfaring har vi hatt utallige turer der vi har snudd på grunn av snø og vær. Denne hendelsen har vært en hard påminnelse om at ting – til tross for kollektiv erfaring, gruppekonsensus om snøstabilitet og et åpent sinn for diskusjoner om sikkerhetsmarginer – fortsatt kan gå galt.

Vi håper på full og rask restitusjon for hver enkelt skadet i gruppa vår. Takk til alle som har tilbudt støtte og meldinger til de som er rammet, og for å oppmuntre til åpne diskusjoner og støtte i slike vanskelige tema. Det er med dette miljøets støtte at vi har følt at vi kan åpne opp, lære av våre feil og utvikle oss.

Takk, tromsømiljøet!

Calvin, Kristoffer, Constantin, Juan