Politiet avholdt søndag kontroll langs E8 ved Nordkjosbotn. 176 førere ble kontrollert, og av disse ble en mann i 40-årene fremstilt for bevissikring mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Mannens førerkort ble beslaglagt, og det er opprettet sak. De 175 andre førerne var alle ok, opplyser operasjonssentralen hos Troms politidistrikt.

Siste nytt

Har du tips eller bilde fra en hendelse?

Send inn
Ulf Antonsen

Seilbåt gikk på grunn

Seilbåt på grunn i Lavangen. Foto: Tipser

Lavangen: Lørdag kveld meldte vitner om en seilbåt som hadde gått på grunn innerst i fjorden i Lavangen, rett utenfor Tennevoll.

Et vitne snakket med mannskapet som meddelte at de ikke trengte hjelp. Det skal ha vært åtte personer i sving med en lett båt i ett forsøk på å bringe den flott.

Mannskapet skal være utenlandsk og det anslås at båten er minst 40 fot.

Amund Granberg Hansen

Nytt lokallag så dagens lys

Stiftelsesmøte for Naturvernforbundet Midt-Troms. Foto: Privat

Senja: Nylig skrev Folkebladet om lokale medlemmer som stifter et nytt naturvernlag i Midt-Troms.

Stiftelsesmøtet fant sted på Senjastua på Silsand fredag kveld, der 17 personer møtte opp.

– Det var både personer med tilknytning til naturkartlegging, jakt og fiske, lokale bygdelag og grunneierlag til stede. Det ble vedtatt å følge Naturvernforbundets vedtekter, og at lokallaget skal omfatte medlemmene i Senja, Målselv, Sørreisa, Dyrøy, Bardu og Salangen, opplyser det nystiftede lokallaget i en pressemelding.

Det ble valgt styremedlemmer og varamedlemmer for Naturvernforbundet Midt-Troms fra Målselv, Senja og Sørreisa. Kontaktperson i styret er Roar Jørgensen som ble valgt som leder for laget.

Stiftelsesmøtet ble innledet med et foredrag av Fylkeskoordinator for Forum for natur og friluftsliv-nettverket i Troms, Christine Myrseth. Foredraget dreide seg om miljøproblematikk rundt fiskeoppdrett i Midt-Troms.

– Det var også en diskusjon rundt hvilke type saker som skal prioriteres, og det var enighet om å videreføre denne diskusjonen på et kommende medlemsmøte. Deltagerne ser frem til å utvikle et videre samarbeid mellom medlemmene i regionen og med andre organisasjoner, opplyser Roar Jørgensen.

Roar Jørgensen ble valgt til leder i Naturvernforbundet Midt-Troms. Foto: Privat
Amund Granberg Hansen

Bilfører anmeldt etter trafikkontroll

Senja: En bilfører i 30-årene ble stanset i trafikkontroll på Finnsnes av en politipatrulje.

Politiet opplyser at personen anmeldes for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

Troms politidistrikt meldte om hendelsen kl. 00.15 natt til lørdag.

Knut Løkse Nilssen

Flere kjørte for fort i 50-sone

Moen, Målselv: Utrykningspolitiet har torsdag avholdt kontroll i 50-sonen på Moen i Målselv.

Sju sjåfører fikk forenklet forelegg på grunn av for høy fart. En person ble ilagt gebyr for ikke å ha brukt bilbelte.

Jøran Johansen

Bilførere anmeldt for flere regelbrudd

Målselv: Utrykningspolitiet anmelder en mann for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring, samt kjøring med usikret last. Mannen skal ha blitt stoppet på Rustahøgda i løpet av morgentimene torsdag og sak opprettes, skriver Troms politidistrikt på X.

Det ble også skrevet ut to forenklede forelegg på grunn av mobiltelefon under kjøring.

Knut Løkse Nilssen

Kvinne på skitur hentet av redningshelikopter

Dividalen: Politiet i Troms melder klokken 17.08 at en eldre kvinne er hentet av redningshelikopter i Dividalen i Målselv.

Kvinnen ble hentet etter å ha utløst en personlig nødpeilesender.

– Frivillige redningsmannskaper ble også sendt ut mot aktuell posisjon. Damen som var på skitur møtte på dårlig vær, men er nå trygt ivaretatt, skriver Troms politidistrikt på X.

Jøran Johansen

Alvorlig voldshendelse på Finnsnes — en person siktet for grov kroppsskade

Foto: Jøran Johansen

Finnsnes: Politiet melder at det har vært en alvorlig voldshendelse på Finnsnes i natt. Politiet fikk inn melding klokka 04:21 i natt, og en person er pågrepet.

– Det er en tredjeperson som meldte fra. Om det er et vitne til selve hendelsen vet vi ikke, sier operasjonsleder Lennart Steffensen til VG.

Fornærmede er fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge, opplyser han.

Leder ved etterforskningsseksjonen i Finnsnes politistasjonsdistrikt, Bjørn Georg Pedersen, forteller at en person er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Han vil ikke si noe om hvor på Finnsnes voldshendelsen skal ha skjedd, eller hvor alvorlig skadet den fornærmede er.

– Vi har satt inn store ressurser i denne saken, både i form av kriminaltekniske ressurser og etterforskere. Vi er fremdeles i en tidlig fase av etterforskninga, og vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av dagen, opplyser Pedersen.

Jøran Johansen

Snøskredfaren øker onsdag

Midt-Troms: I morgentimene onsdag er snøskredfaren på faregrad 2, moderat, men Varsom.no varsler at regnet som vil komme utover dagen vil øke faregraden til betydelig flere steder i Midt-Troms.

– Temperaturen stiger ytterligere i dag og det ventes nedbør i form av regn opp til 1200 meter over havet. Gamle svake lag kan vekkes til live og øke faren for naturlig utløste skred, og skiløpere kan lett løse ut skred der snødekket er vått, skriver Varsom.

I høyfjellet, der nedbør kommer som snø, kan leområder med fokksnø være ustabile.

– Høyt til fjells, der dagens nedbør kommer som snø kan det gå naturlig utløste skred i fokksnøen. Sannsynligheten for dette er størst der hvor vinden i tillegg bidrar til pålagring inn i leformasjoner. Enkelte av disse skred kan være store. Mildvær og regn vil føre til naturlig utløste våte skred under mildværsgrensen, heter det i varselet.

Jøran Johansen

Her blir det strømstans onsdag

Botnhamn: Det er planlagt strømstans i et område i Botnhamn fra klokka 9 onsdag på grunn av arbeid på strømnettet. Berørte kunder er varslet via sms.

Arbeidet er beregnet å være ferdig 16:30.

Torsdag er det planlagt strømstans i et område i Fjordgård, med varighet mellom klokka 12 og 14. Berørte kunder er varslet via sms, skriver Arva.

Jøran Johansen

Senja-vei åpnet igjen etter snøras

Senja: Vegtrafikksentralen meldte klokka 10:30 mandag at Ersfjordveien (Fv. 862) mellom Ersfjord og Steinfjorden måtte stenges grunnet et snøras ved Tungeneset.

Like før klokka 12 mandag melder Vegtrafikksentralen at vegen er åpnet igjen.

Trond Sandnes

Meldte fra om påkjørt katt som stakk av

Kårvikhamn: – Vi fikk nylig melding om en grå katt som ble påkjørt i området Molvika sør for Kårvika langs fylkesvei 7874, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidsitrikt søndag kveld klokka 22.03.

– Fører meldte fra om uhellet, men fikk ikke tak i katta før den forlot ut i terrenget. Informasjon til eventuell eier av savnet katt i området, skriver politiet på X.

Trond Sandnes

Mange kjørte for fort — én mistet førerkortet

Heggelia: Utrykningspolitiet hadde trafikkontroll på E6 i Heggelia søndag kveld.

– Det ble ti reaksjoner på kjøring med for høy fart. Høyeste var 78 kilometer i timen i 50-sona. En av sjåførene endte med anmeldelse og førerkortbeslag, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt ved 22-tida søndag.

Gjermund Nilssen

Lette etter savnet i Midt-Troms

Det ble natt til søndag iverksatt leteaksjon etter en savnet person i Aursfjordbotn i grenselandet mellom Målselv og Balsfjord.

Politi, helikopter og frivillige deltok i aksjonen, som ble iverksatt etter at ingen hadde fått kontakt med savnede på flere timer. Årsaken til dette var ikke kjent da aksjonen ble igangsatt.

Men heldigvis endte det godt, for den savnede var i god behold da vedkommende ble lokalisert og funnet av redningshelikopteret. Politiet meldte om funnet like før klokka 01, og aksjonen ble da avblåst og mannskapene tilbakekalt.

Gjermund Nilssen

Slåsskamp på utested

Flere personer var involvert i en slåsskamp på et utested i Heggelia i Målselv natt til søndag. Politiet melder at ingen ble alvorlig skadet i «kampene», men både sivilt politi og militærpoliti måtte rykke ut til hendelsen. Politiet har også iversatt etteforskning av det inntrufne.

Susanne Noreng

Tatt for ruskjøring på E8

Balsfjord: Troms politidistrikt opplyser klokken 04.58 natt til lørdag i sin logg at en mann ble stoppet på E8 ved Seljelvnes i Balsfjord i natt. Politiet anmelder mannen for ruspåvirket kjøring, og har tatt beslag i førerkortet. Blodprøve er sikret. Sak opprettes, opplyser politiet.

Susanne Noreng

Mann anmeldt for kroppskrenkelse på Finnsnes i natt

Finnsnes: Klokken 03.06 natt til lørdag opplyser Troms politidistrikt i sin logg at politiet har vært på en privatadresse på Finnsnes i forbindelse med melding om bråk mellom to personer. En beruset mann ble bortvist fra stedet, og han blir anmeldt av politiet for kroppskrenkelse, opplyser politiet.

Politiet har startet etterforsking av saken.

Gisken Eriksen

Nå er gasslekkasjen i Botnhågen tettet

Innsatsleder i Senja brann og redning, Kjetil Høeg, opplyser fredag kveld at torsdagens gasslekkasje ved Bilbyen Skadesenter er tettet. Ved 19.30-tiden var jobben helt ferdig.

Det var torsdag formiddag det oppsto en alvorlig situasjon da det lakk gass fra to propantanker i Botnhågen. På grunn av antennelsesfare ble folk evakuert fra området. Politiet kunne ut på kvelden samme dag melde at situasjonen var under kontroll.

Trond Sandnes

Flere kunder får strømmen utkoblet fredag

Senja/Målselv: Arva utfører vedlikehold i strømnettet og kobler ut flere husstander fredag.

Fra klokka 10 utkobles Stonglandet på grunn av nødvendig vedlikehold på strømnettet. Senest tidspunkt for innkobling er klokka 15, melder strømselskapet.

I samme periode utkobles Dividalsveien 630 - 673 på grunn av arbeid på strømnettet i området.

Lørdag er det planlagt strømstans i et område i Kårvikhamn. Her er de berørte kundene varslet via SMS.

Gisken Eriksen

Cecilie Myrseth til årsmøte i Troms Ap

Ronald Johansen Foto: Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Helse Nord, Nord-Norgebanen, NTP og Forsvar (LTP) står på planen når fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth kommet til Troms Arbeiderpartis årsmøte 6. til 7. april.

Myrseth skal holde innledning om den politiske situasjonen.

– Fredag 5. april kommer Langtidsplan for forsvaret (LTP), så vi forventer stor debatt om den. Ellers blir jernbane i nord og NTP store temaer og det samme blir høringsnotatet fra Helse Nord, skriver Troms Ap i en pressemelding.

Gisken Eriksen

Skolebuss kjører annen rute på grunn av gasslekasje

Fylkesvei 855 i Botnhågen ble torsdag formiddag stengt på grunn av en gasslekkasje i området. Skolebussen som skal til Stenget, Blomli og området mot Rossfjord kjører derfor via Reinelv torsdag. Det sier rektor ved Finnsnes barneskole til foreldre i en melding.

Mange elever vil komme seg senere hjem enn vanlig, noe de vil bli orientert om på skolebussen før reisen.

Rektoren ber folk følge med på Troms Reise-appen for sanntidskart.