– Vi skal nå jobbe aktivt for at Døgnvill skal bli en lønnsom og god festival. Vi må få orden på økonomien og få i gang en drift som er i tråd med de økonomiske rammene vi har, sier Kjell Kolbeinsen.

Han er et av styremedlemmene i det nye Døgnvill-styret som ble utnevnt tirsdag kveld.

Styret skal ledes av Svein Kristian Wikstrøm, som har vært festivalens advokat i de siste utfordrende tidende.

Konkurs

Utfordringene startet i sommer. Air Production, selskapet som blant annet eide Døgnvill, valgte å arrangere to nye festivaler. Døgnvill Vinter i begynnelsen av 2012 og Holmenkollen musikkfestival i sommer. Begge festivalen gikk med underskudd, og Oslo-festivalen ble slått konkurs.

Den uoppgjorte regningen var på 27,2 millioner kroner, noe som rammet de andre underselskapene til Air Production, deriblant Døgnvill AS og Døgnvill Vinter.

Totalt endte Døgnvill AS opp med en gjeld på 18 millioner kroner. Heldigvis gikk kreditorene med på å få utbetalt 25 prosent av det Døgnvill skyldte dem, noe som reddet festivalen.

Les også: Listen over festivalens aksjonærer

Positiv

– Jeg kan for lite om detaljene i de økonomiske utfordringene som oppsto til å uttale meg om hvilke konsekvenser det vil få for det videre arbeidet, sier Kolbeinsen, som likevel er positiv til festivalens fremtid.

– Døgnvill har et godt navn og rykte i og rundt Tromsø. I stedet for å fordømme prosessen har de fleste sett fremover og fokusert på hvordan festivalen kan reddes. Derfor synes jeg dette er et spennende prosjekt å gå inn i.

LEDER: Svein Kristian Wikstrøm er styrelder i det nye Døgnvill-styret.
STYREMEDLEM: Kjell Kolbeinsen er nytt styremedlem i Døgnvill-styret.