Mens Buktafestivalen ble en forholdsvis regnvåt affære, har det vært fint vær i Tromsø på søndag.

Ifølge vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Vervarslinga for Nord-Norge vil dette fortsette i et par dager.

– Mandag blir det egentlig ganske bra vær. Det blir ganske skyet, men kan komme opp i 15–16 grader. Det blir litt sol, men det kan også komme noen regndråper litt utpå dagen. Men det blir ikke mye regn, sier Bøyum.

Det samme gjelder også for tirsdagen.

–Da blir det litt skyet vær, og det kan komme noen regndråper. Da vil også temperaturen komme opp i 17–18 grader. Så det blir absolutt bra vær da, sier Bøyum.

Kan komme mye regn onsdag

Men så snur det.

– Fra tirsdag kveld og hele onsdagen blir det en god del regn, og lavt skydekke med temperaturer på rundt 10 grader. Da blir det nok grått og ganske mørkt, sier meteorologen.

Også torsdagen blir regntung, før været på nytt snur.

Håp om bedre vær

– Fredag, lørdag og søndag ser bedre ut. Da blir det ganske gode temperaturer igjen, ikke usannsynlig at det kan komme opp mot 20 grader, sier Bøyum og legger til at det er såpass langt fram i tid at prognosene er noe usikre.

– Men det er absolutt et håp om bedre vær til neste helg! legger han til.

Uka etter der igjen, ser det ut som regnet kommer tilbake.

– Det er ganske mye fram og tilbake?

– Været fremover blir likt slik det har vært tidligere i juli. Det har egentlig vært ganske høye temperaturer, men skiftet mellom regn og sol, og slik blir det denne uka også, sier Bøyum og forklarer:

– Det er en litt ustabil periode værmessig nå. Vi har ingen stabile høytrykk i våre områder, og da er det lavtrykksaktivitet som kommer sørvestfra og passerer Skandinavia. Da blir det en god del regn.