Første sesong av «Frikjent» hadde i snitt 565.000 seere på TV2 i fjor høst, og det har bygd seg opp en solid hype for den nye sesongen som har premiere torsdag 27. oktober. Blant de nye karakterene vi møter, finner vi statsadvokaten Amina som spilles av tromsøjenta Amrita Acharia.

– Jeg var helt hekta på den første sesongen, så det var utrolig spennende å bli valgt ut til rollen som Amina, og det var en ganske nervepirrende auditionprosess før jeg fikk vite det ble meg. Det er veldig greit å komme inn i sesong to fordi verden og stemningen er på en måte satt og man er med å drive handlingen videre, sier Acharia.

– Utrolige skuespillere

Acharia, som har vært nominert for Amandapris for sin rolle i «Jeg er Din», er ikke ukjent med å jobbe for TV. Hun fikk sitt store gjennombrudd i HBOs «Game of Thrones, men dette blir hennes første rolle i en norskprodusert TV-serie.

- «Frikjent» har utrolige skuespillere med og det har vært fantastisk å jobbe med dem alle sammen. Det har vært veldig hyggelig og ikke minst lærerikt å jobbe med prosjektet. Jeg har lært så mye av å jobbe med noen som er så erfaren, dyktig og dreven som Nicolai (Cleve Borch journ.anm.). Det er spennende å jobbe med skuespillere som er så engasjert og investert i både sin rolle og i prosjektet. Nicolai er også, som alle andre sikkert har sett, bare kjempesnill og morsom. Det var et glede å komme på jobb hver dag, sier skuespilleren.

– Ikke stereotypisk

Det er stadig mer fokus i TV-verdenen på å skrive bedre og mer varierte roller for både kvinner og minoriteter. Den klassiske «sterke kvinnen» på TV eksisterer ikke nødvendigvis lengre i de tre tradisjonelle formene: isdronning (tenk Claire fra «House of Cards», karrierekvinnen som er et følelsesmessige vrak (tenk Carrie i «Homeland») eller som matriarken hvis eneste jobb er å holde familien samlet (tenk Carmela i «Sopranos»). Rollen som Amina tikker begge boksene ifølge Acharia.

– Nå som jeg er eldre føler jeg det ofte kjennes som det er mer å «ta i» i de rollene jeg går på auditions for. Det jeg syns er ganske kult med rollen som Amina er at hun er både ung og advokat, men det at hun ikke er opprinnelig norsk er bare en nyanse ved hennes karakter. Manuset har ikke trang til å forklare det bort, det er bare en nyanse som gjør at hun gjenkjenner seg i det å være annerledes. Hennes ambisjon, drivkraft og hvor engasjert hun er i jobben sin, er noe de fleste unge kvinner kan kjenne seg igjen i, sier Acharia og legger til:

– Å være sterk betyr ikke at man må være kald eller følelsesløs. Det mener jeg manusforfatterne har klart med Amina. Det er ikke noe stereotypisk ved henne. Hun har flere lag ved seg akkurat som de andre i serien.

Tror på suksess i utlandet

Sesong to av «Frikjent» har kostet 60 millioner, og er allerede solgt til mer enn 21 land deriblant Tyskland, England, Canada og Frankrike. Acharia har troen på at «Frikjent» kan gjøre det stort i utlandet.

- «Frikjent» er et karakterdrevet drama, og det er der det utmerker seg særlig. Handlingen drives av de menneskelige egenskapene vi alle kan kjenne oss igjen i. Skandinaviske serier er også ganske så aktuell og populære nå for tiden, og måten spenningen dras ut og at det er så mye som er usagt, tror jeg er noe av det som gjør serien så underholdende, sier Acharia, og fortsetter:

– Man blir revet med og bryr seg om alle karakterene. Det er nok også ganske eksotisk for utlandet med tanke på landskapet vårt i Norge, som i seg selv er ganske dramatisk og forsterker intensiteten i spillet og historien.