I går kveld rapporterte tyrkiske medier om at stridsvogner utenfor Atatürk flyplass i Istanbul hadde igangsatt et kuppforsøk. Karl Fredrik Wilhelmsen, som er på ferie i Side med sin fem år gamle sønn, forteller at de merker at noe skjer.

- Jeg har fått mange SMSer og Facebook-meldinger der folk spør om det går bra med oss, sier Wilhelmsen til iTromsø.

Det var mange som reagerte sterkt da nyheten først kom i går kveld.

- Vi var ute og spiste i går kveld, og plutselig stormet folk til TVen. Det var ikke tekstet, så vi måtte spørre de ansatte om hva som skjedde. Det var sånn vi fikk vite det, sier Wilhelmsen, og forteller at restauranten de spiste på stengte tidlig som konsekvens av det.

Tromsø-mannen tar imidlertid situasjonen med ro.

- Vi er langt unna Istanbul og har det trygt og fint her.

I går kveld sendte Star Tour ut en melding med en anbefaling om å bli værende innenfor hotellportene. I dag tidlig kom det en ny SMS, med en forlengelse av anbefalingen.

- Det er omtrent 1.000 mennesker her nede. I går var det jo portforbud, men i dag ser jeg at det er folk på gatene.

Han har vært på ferie i Tyrkia den siste uken, og skal etter planen vende hjemover i morgen. Ifølge Star Tour går flytrafikken på Antalya flyplass som normalt, og de som skal reise hjem i dag, reiser til planlagt tid.

- Vi har fått beskjed fra Star Tour på SMS om hvordan situasjonen er. De kommer hit i løpet av dagen og skal ha et møte med oss, så da får vi vite mer, sier Wilhelmsen.

foto
Disse tekstmeldingene sendte Star Tour ut til sine kunder i Tyrkia i går kveld og i dag tidlig.