Ved utgangen i september ligger arbeidsledigheten i Troms på 1,7 prosent. Dette betyr at det er 1516 helt arbeidsledige i fylket, og dette utgjør en nedgang på 9 prosent, eller 155 personer, i forhold til september i fjor. Ledigheten i landet ligger til sammenligning på 2,5 prosent, ifølge en pressemelding fra NAV Troms.

Størst nedgang blant unge

Fylkesdirektør i NAV Troms, Grete Kristoffersen gleder seg over at den største nedgangen er blant unge voksne, som utgjør to tredeler av den totale nedgangen.

– Det er spesielt gledelig at nedgangen er stor i de yngste aldersgruppene. Målrettet arbeid med å få ungdom over i utdanning og arbeid bærer nå frukter. Personer under 30 år som etter åtte ukers ledighet ikke er i arbeid, utdanning eller annen hensiktsmessig aktivitet skal få et tilbud. Satsingen virker og har stimulert flere unge over i arbeid eller utdanning, sier Kristoffersen i pressemeldingen.

Troms på pallen

Med 1,7 prosent ligger Troms på tredjeplass av fylkene med lavest arbeidsledighet, kun slått av Oppland og Sogn og Fjordane, som begge har 1,4 prosent.

Kommunene med lavest ledighet er Bardu (0,8%), Målselv (1,1%) og Ibestad (1,1%), mens de med høyest er Kåfjord (3,0%), Dyrøy (2,9%), Torsken og Lavangen (2,8%).

Tromsø har en ledighet på 1,6 prosent.