Folkehjelpa har fått en ny redningsbil på plass i garasjen deres på Strandveien, nemlig en splitter ny Volkswagen Transporter med firehjulstrekk. Det som er unikt med bilen er at den er spesialbygget for folkehjelpas behov i redningsaksjoner.

– Det finnes ikke lignende bil i hele landet, sier Steve Skare, kjøretøyansvarlig i Norsk Folkehjelp Tromsø.

Støtte

Takket være tilskudd på 630.000 kroner fra Sparebankstiftelsen hadde de mulighet til å gå til innkjøp av den nye bilen, som har en prislapp på litt under en million kroner.

Tidligere har det vært mye logistikk knyttet til redningsaksjoner for folkehjelpa, hvor man måtte ta en grundig vurdering knytte til hvilket redningsutstyr som skulle med. Dette fordi bilene ikke har vært tilrettelagt for aksjoner, og enkelte av dem har ikke plass til båre. Nå er logistikkproblemet løst.

– Nå har vi alt på plass i en bil. Den er lang nok og vi har båre som ligger i den hele tiden, sier leder for folkehjelpa, Eva Vassnes.

– Det er vanskelig å si konkret hvor mye tid man sparer på denne bilen, men det kan nok være rundt en halv time. Nå holder det at bare en person møter her på huset og tar med bilen, mens de andre kan kjøre direkte til aksjonsstedet. Det sparer oss for dyrebare minutter, sier hun.

– Turte ikke drømme om det en gang

Men det er ikke bare båre det er plass til i bilen. Bilen er spesialbygget der de har plass til alt av utstyr de trenger når de rykker ut.

– Vi har hatt et ønske om å gi byens befolkning et enda bedre tilbud. Vi ønsker å rykke ut raskt og ha med riktig utstyr, sier lederen.

Den offisielle overrekkelsen av bilen fant sted forrige uke hos Sulland, som har levert bilen i samarbeid med Handicare.

– Vi hadde aldri trodd at vi skulle få så mye penger, vi hadde ikke turt å drømme om det en gang. Planen var at vi skulle sette av litt penger hvert år for å spare, så vi ble veldig overrasket. Da vi fikk beskjeden, så trodde vi det nesten ikke, sier Vassnes.