Det er kun tre fylker i landet der arbeidsledigheten går ned. I resten av landet øker den med 11 prosent sammenlignet med samme periode i 2013.

 I Troms har ledigheten gått ned med 3,1 prosent. På landsbasis er 2,7 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige, noe som tilsvarer 72 495 personer. Tilsvarende tall i Troms er 2,2 prosent og utgjør 1 861 personer, skriver NAV Troms i en pressemelding.

– Bygg- og anleggsbransjen går fortsatt godt. Dette gir også ringvirkninger for bransjer som har med bygg og anlegg å gjøre, som for eksempel transport, sier fylkesdirektør Stein Rudaa.

Positiv trend

Spesielt i bygg- og anleggsbransjen er en positiv trend i Troms. Her har ledigheten sunket med 23 prosent, mens den øker i resten av landet. På landsbasis har det blitt 12 prosent flere ledige i denne yrkesgruppen.

Også nnen industriarbeid og jordbruk, skogbruk og fiske er det også positive tall for Troms, mens ledigheten øker innenfor butikk- og salgsarbeid, skriver NAV i pressemeldingen.

Få kvinner

Sammen med Sogn og Fjordane har Troms også lavest ledighet blant kvinner, kun 1,7 prosent ledige. Det er en økning på fem prosent fra samme periode i fjor, mens den har sunket med syv prosent blant menn.

– Selv om det er positive signaler i arbeidsmarkedet, så har etterspørselen av arbeidskraft sunket nå flere måneder på rad, kommenterer Rudaa.

I Troms har det vært en nedgang på 23 prosent når det gjelder registrerte stillinger. Det er også en økning av langtidsledige som har vært uten arbeid i mer enn 25 uker.

Den laveste ledigheten i fylket finner vi i Tranøy med 0,9 prosent, mens den høyeste ledigheten er i Torsken med 6,6 prosent.