Det lukter grill utenfor lokalene til iTromsø, og forklaringen finner vi rundt hjørnet. En gris på 36 kg tredd på et grillspyd. Hva annet kan det være enn GKs årlige sommerfest.

- Vi skulle egentlig ha en på 20 kg, men så slapp den unna. Så da ble det denne i stede, forklarer Richard Kiellen.

Grillspydet er anrettet på et snedig stativ, med elektrisk motor som skal få grisen til å snurre av seg selv. Det er i alle fall målet. Men så var det noe med mange kokker gir mye søl...

- Ja, sånn går det når det er for mange ingeniører med for mye kompetanse, spøker Håvard Emaus.

- Jaja, kompetanse og kompetanse, parerer Johann Petter Olsen. - Richard, nå må du flytte deg, hvis ikke kommer det to griser med på bildet!

Ingen kan si noe på humøret, og etter hvert blir det orden på utstyret også. Grisen snurrer som aldri før.

- Ja, det har blitt en tradisjon denne sommerfesten, forklarer Richard.

- Og selv om vi ikke er de beste ingeniørene, så blir det god mat! avslutter Håvard.