- Hva var det med OL igjen?, spurte Hausberg fleipende like før han skulle informere kommunestyret om den siste utviklinga i Tromsø 2018.

Men til tross for at den lille vitsen, var han klar på at han heretter ville informeres oftere enn før om situasjonen i Tromsø 2018.

- Jeg vil heretter vite alt av politisk interesse, fastslo han.

Tromsø 2018s konsulentbruk

Hausberg er i kraft av sin stilling som ordfører i Tromsø kommune generalforsamlinga i Tromsø 2018. Han påtok seg derfor oppgaven med å informere kommunestyret, da ingen fra Tromsø 2018 kunne stille.

Flere hadde etterspurt informasjon om Tromsø 2018s bruk av konsulenter, noe som egentlig kan holdes utenom innsyn da selskapet er et aksjeselskap.

- Men Tromsø 2018 er ikke et vanlig aksjeselskap, det er en organisasjon med et stort allment fokus og jeg ønsker at alt skal fram i det åpne, sier Hausberg.

Han vedgår at han ikke har fått fullstendig informasjon fra daglig leder om konsulentbruken, men at han hadde fått tilstrekkelige forklaringer på uklarheter rundt dette punktet. Han reagerer sterkt på at daglig leder ikke hadde sluttet å bruke Rune Brynhildsens konsulenttjenester, til tross for at styret hadde vedtatt at Tromsø 2018 ikke skulle ha videre befatning med ham.

Kritikkverdig

- Jeg synes det er kritikkverdig at daglig leder ga meg feilaktig informasjon som jeg så brakte videre til formannskapet, sier Hausberg.

Samtidig understreker han at Bjørge Stensbøl har gjort en kjempejobb for Tromsø 2018, og at organisasjonen har kommet så langt som den er kommet, takket være ham.

- Dette hadde vært umulig uten Stensbøl, vedgår Hausberg.

Han synes imidlertid at Brynhildsen har fått en ekstrastraff i form av mediepresset mot ham i forbindelse med hans dom for innsidehandel.

- Brynhildsen er ikke dømt for sitt arbeid med Tromsø 2018, og kunne ha gjort en flott jobb for organisasjonen da han er en dyktig fagmann på kommunikasjon, understreker ordføreren.

Ny daglig leder skal arbeide fra Tromsø

Hausberg har lagt føringer på styret om at ansettelsen av en ny daglig leder skal skje kjapt og han skal arbeide fra Tromsø.

- Daglig leder skal arbeide fra Prostneset fem dager i uka, sier han.

Ellers understreker han at Tromsø 2018 trenger ro for å fokusere på det videre arbeidet.

I spørsmålsrunden etter informasjonen vedkjente han at han som generalforsamling har ansvaret for å sette sammen et styre som drar lasset sammen.

- Det mener jeg nå kan skje etter at Stensbøl har påtatt seg ansvaret og trukket seg, kommenterte Hausberg.

Stensbøls videre engasjement

Han ble også spurt om styreleder Petter Jansens kommentarer om at Tromsø 2018 fremdeles aktet å benytte seg av Stensbøls tjenester.

- Kan vi få til at han arbeider for oss i etterlønnsperioden, er det flott, svarer Hausberg.

- Kan vi få til en avtale etter at perioden er over, er det også flott, fortsatte han.

Hausberg er ikke informert i detalj hva avtalen vil innebære, men ut fra det han kjenner til er det ingenting der som ikke tåler dagens lys. Han ville ikke kommentere ytterligere.