Per Sandberg bekreftet tirsdag kveld i et eksklusivt intervju med TV2 at han er kjæreste med Bahare Letnes etter å ha nektet å svare på spørsmålet i flere dager.

– Jeg ser nå at det er vedtatt av media at vi er kjærester, så da er det bare å legge seg flat: Ja, vi er kjærester, sier han.

Fiskeriministeren har høstet massive kritikk etter at han har vært på ferietur med Letnes i hennes hjemland Iran forrige uke.

Letnes opprettet i januar i år firmaet «B&H General Trading Company Bahareh Letnes», som hun blant annet oppgir skal drive med «produksjon, utvikling, kjøp og salg herunder eksport av fisk og sjømatprodukter og annet som naturlig faller sammen med dette», og det har blitt stilt spørsmål rundt habiliteten til Sandberg.

Sandberg hadde heller ikke informert Statsministerens kontor om ferien, som trodde Sandberg var på ferie i Tyrkia før den norske ambassaden i Teheran ble kontaktet av iranske myndigheter om et møte med den norske fiskeriministeren.

Han vil i morgen få skiftelige spørsmål om ferieturen fra flere partier på Stortinget, blant annet fra en kritisk Torgeir Knag Fylkesnes (SV) skriver TV2.