Røymo postet lørdag formiddag et innlegg på Facebook hvor hun skriver at hun i dag har orientert nominasjonskomiteen om at hun ikke tar gjenvalg etter at ordførerperioden er over høsten 2019.

–  Det finnes en tid for alt. I dag har jeg orientert nominasjonskomiteen om at jeg ikke tar gjenvalg etter at ordførerperioden er over høsten 2019, skriver hun i oppdateringen.

– Ennå ikke klart å ta inn over meg at hun ikke tar gjenvalg

Gruppeleder Jarle Heitmann fikk nylig beskjed om Røymos beslutning om ikke å ta gjenvalg - motsatt beskjed av hva hun sa til Aps årsmøte

foto
OVERRASKET: Gruppeleder Jarle Heitmann fikk nylig beskjed om at ordføreren ikke tar gjenvalg. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Heitmann trekker fram plastfri by og Arktisk hovedstad som saker Røymo vil bli husket for.

– De sakene vil forme byen og stå lenge etter hennes tid som ordfører. Nå skal vi finne en ny ordførerkandidat, og Ap har alltid klart å finne gode kandidater.

Selv aktuell

Kristin Røymo varslet tidligere i vinter at hun ønsket å ta gjenvalg som ordfører. Kontrabeskjeden nå kommer derfor overraskende på Arbeiderpartiet.

– Jeg har ennå ikke klart å ta inn over meg at hun ikke tar gjenvalg, sier Aps gruppeleder.

Heitmann har selv sagt at han ønsker en høy posisjon når Tromsø Ap går til valg i 2019.

– Er du aktuell som ordførerkandidat?

– Det vil jeg ikke kommentere i dag. Jeg har hele tiden forholdt meg til at Kristin har vært vår toppkandidat. Jeg klarer ikke se for meg noen andre som ordførerkandidat for Ap enn Kristin, sier Heitmann.

Takker folk

I statusen hun har skrevet på Facebook, takker Røymo for alt hun har fått oppleve og folkene hun har fått møte så langt som ordfører.

–  Politikken gir meg noen av de fineste opplevelsene i livet. Alle menneskene jeg møter, alle stedene i kommunen som jeg får besøke. Hver eneste dag er det en ære for meg å være ordfører for byen vår. En ære å være sammen med alle dere som i arbeid og med stor ansvarsfølelse, gjør en uvurderlig jobb for Tromsø og for sine nærmiljø.

–  Folk som strekker seg for å gjøre fine ting for hverandre, som lager trygghet eller tør å sprenge grenser. Lista over det i Tromsø som jeg elsker, er så lang at det kanskje vil kreve en roman å skrive den, skriver hun.

Vedlagt har hun lagt et ultralydbilde av barnet hun venter sammen med sin kone Maria Eidesen. Videre skriver hun at det kommende barnet er en av årsakene til at hun ikke stiller til gjenvalg.

–  Min jobb krever min oppmerksomhet sent, tidlig, i uken og i helger. Likevel er det sånn - at det viktigste i livet er å være til stede med våre nærmeste. Nå banker det lille hjertet 160 ganger i minuttet. Når Maria har båret i 9 måneder, så skal hun kjenne at også jeg er med og bærer. Når vårt nyfødte barn våkner på natta, så skal jeg stå opp. Og om noe uforutsett skulle skje, så skal jeg være der.

iTromsø har ikke lykkes å få tak i Kristin Røymo. Hennes politiske rådgiver, Robert Greiner, sier at hun ikke vil kommentere sin beslutning til pressen.