Det skriver leder av Åpen folkekirke Nord-Hålogaland i en pressemelding.

Åpen folkekirke har gjort et brakvalg i store deler av Norge og det ser tilsynelatende ut å gjelde Nord-Norge også.

Takker for støtten

- Vi har fått inn fire av syv representanter til bispedømmerådet. Vi gleder oss over resultatet. Åpen folkekirke Nord-Hålogaland vil rette en varm takk for den støtte og tillit som velgerne har vist oss. Vi vil ta godt vare på tilliten og er ivrige etter å komme i gang med arbeidet for en åpen og inkluderende folkekirke for alle, skriver Kai Krogh, leder av Åpen folkekirke Nord-Hålogaland.

I år var valgopplsutningen ved Kirkevalget på 16,7 prosent totalt i hele landet. I 2011 var oppslutningen på 13,5 prosent. Det viser tall som fra Den norske kirke.

Valgresultat

I Nord-Hålogaland bispedømme, som omfatter Troms, Finnmark og Svalbard, var valgoppslutningen på 18,3 prosent. Sammenlignet med valgåret 2011 var det en valgoppslutning på 17,21 prosent.

I kun to regioner var valgdeltakelsen større i 2015; i Møre bispedømme (19,8 prosent) og i Hamar bispedømme (20 prosent).

Totalt var det 27812 personer som valgte å avlegge sin stemme under valget i bispedømmet i Nord-Hålogaland. Valgoppslutningen til meninghetsrådet var på 17,55 prosent og bispedømmerådet på 15,69 prosent.

Valgrådet i Nord-Hålogaland vil onsdag eller torsdag sende ut en pressemelding med en oversikt over resterende representantene som er valgt inn i bispedømmerådet.