Torsdag bikket kvikksølvet i gradestokken 27,4 grader i Tromsø, noe som gjør det til årets så langt varmeste dag. Men nå blir det både kjøligere og våtere i dagene som kommer.

– Temperaturen vil falle gradvis fremover. Fredag blir det greit, ikke like varm som i dag, men absolutt levelig med et par og tjue grader. Lørdag blir det igjen litt kjøligere før det går opp igjen på søndag. Det er ventet kraftige regnbyger lørdag kveld, som bidrar til at temperaturen går ned, forteller statsmeteorolog Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt.

Fra starten av neste uke vil det igjen bli gradvis kaldere.

– Det er en del lavtrykksaktivitet som preger værbildet, og det medfører ustabilt værer og perioder med regn. Men om du snur på det, så vil det jo også være litt opphold og sol, sier han.

Kaldt og vått

Mange har nok ventet spent på værmeldinga i forkant av årets Buktafestival.

– Det kan lønne seg å kle seg godt og ha med seg regntøy. Torsdag legger et lavtrykk seg mellom Island og Svalbard, vest-nordvest for Tromsø, og det kan gi pålandsvind og bygevær. Det blir rundt 13–14 grader på det varmeste, men kan godt bikke under 10 grader på kvelden, sier Haukeland.

Det ustabile været vil vedvare gjennom Bukta-helga.

– Men dette er jo ei uke fram i tid, så det kan jo ennå snu, legger meteorologen til.

Buktasjefen avventer

Buktasjef Marianne Saus har følgende kommentar.

– Det er ennå ei uke igjen, så vi venter og ser når det nærmer seg, kommenterer hun.

Hun er klar på at festivalpublikumet i Tromsø er vant med både sol og bygevær.

– Folk er flinke til å lese værmeldinga og kler seg deretter. Dårlig vær har ikke stoppet oss før, sier hun.