Våren nærmer seg. Det kan vi trygt slå fast etter at Arnt Kevin Iversen (33) i dag fant en hestehov som hadde presset seg opp gjennom jorda og ut i sollyset.

Eller er det egentlig en løvetann? Diskusjonen er ikke ny, og verken Iversen selv eller journalisten er ærlig talt helt sikre på forskjellen mellom de to. Her må det googles.

«Hestehoven kommer før løvetann om våren», blir det tydelig påpekt «hos Google». Men de er snarlike, og mange omtaler nok hestehoven som løvetann, og motsatt.

Men det er uansett ikke poenget. Poenget er at Iversen i dag fant et av de mest kjærkomne vårtegnene. Og heretter i reportasjen omtaler vi den som hestehov. Riktig eller ikke.

Den oppdaget han i ettermiddag i Terminalgata i Breivika. Og sant å si har 33-åringen faktisk tenkt tanken om at her dukker nok hestehoven opp snart, ettersom han arbeider i Tromsø Havn og passerer området daglig.

ÅRSAKEN: At årets første hestehov ble oppdaget i et svært snørikt Tromsø, er fordi Kvitebjørn Varme har tint opp et område der det arbeides. Foto: Arnt Kevin Iversen

Årsaken til at Iversen speidet etter hestehoven akkurat her er fordi Kvitebjørn Varme arbeider i området, og med det har tint opp et felt slik at det er snøfritt.

– Så det er altså litt «juks» at den har kommet så tidlig?

– Hehe. Nja, etter det jeg forstår trenger den sollys for å blomstre, så sola har absolutt bidratt. Men det er klart, rundt der Kvitebjørn Varme arbeider er det «metervis» med snø, så den hadde ikke kommet frem uten deres tinehjelp, sier Iversen.

– Men jeg synes vi skal gi sola mest ære for årets første hestehov, og legge til at årets første hestehov er sponset av Kvitebjørn Varme, sier han lattermildt.

Han erkjenner selv at det var en god følelse å se den lille blomsten stikke opp av jorda.

– Det er selve bekreftelsen på at våren er like om hjørnet, sier han.

– Det er vi helt enige i. Til slutt, har du et bilde av deg selv?

– Nei, jeg er en voksen mann. Det får holde med bildet av hestehoven, flirer Iversen.

FEBRUAR: Disse ble funnet ved Tromshallen allerede i midten av februar, melder Anne Lise Håkstad Lockheart. Foto: Anne Lise Håkstad Lockheart

Fant i februar

PS: Etter at iTromsø la ut saken på Facebook, melder Anne Lise Håkstad Lockheart at hun fant hestehov inntil murveggen av Tromsøhallen allerede den 18 februar.

Noen som har sett hestehovene enda tidligere?