Etter at butikkene 1. august i år satte opp prisen på plastposer til 4 kroner eller mer, har forbruket på plastposer gått ned med 40 prosent.

Handelens Miljøfond vil at tiltaket skal virke lenger før de skrur opp prisene. Planen er en prisøkning på én krone før sommeren, sier daglig leder Cecilie Lind til NRK.

I perioden august, september, oktober og november har Rema 1000 solgt 15 millioner færre plastposer enn samme periode året før. Coop Norge oppgir også en nedgang på 34 prosent i salget av plastposer. Samtidig har salg av gjenbruksnett økt med 390 prosent.

– Det er svært gledelig å se at mange av våre kunder har tatt i bruk handlenett eller andre bærekraftige alternativer til plastposen, sier Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft i Rema 1000.

De nyeste tallene fra Handelens Miljøfond viser at nordmenn har redusert forbruket sitt med nesten 60 millioner poser sammenlignet med samme periode i fjor.

Målet til fondet er at hver og en skal bruke færre enn 40 plastposer i året. I fjor ble det i Norge kjøpt 132 poser per person, totalt 722 millioner plastposer.