To biler kolliderte i Kvaldsundtunnelen torsdag formiddag. Tunnelen ble stengt i litt over en time, mens brannvesenet hjalp politiet med bilbergingen.

Den ene sjåføren er anmeldt og politiet oppretter sak. Politiet opplyser om at de tre involverte personene har kommet fra ulykken i relativt god behold, som har fått tilsyn av ambulanse på stedet.

Personen som får midlertidig beslaglagt førerkortet er en 80 år gammel dame. Sjåføren i den andre bilen er en kvinne i slutten av 20-årene.

TUNNEL: Kvalsundtunnelen er den eneste veiforbindelsen mellom Kvaløya og Ringvassøya. Foto: Ronald Johansen

I motgående kjørefelt

En av sjåførene skal ha kommet over i motsatt kjørefelt, ifølge operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

– Basert på opplysninger fra vitner og spor på stedet har vi valgt å beslaglegge førerkortet til den ene på stedet, som skal ha kommet over i motgående kjørefelt. Det er ganske smalt der inne, men det er slik det fremstår. Så vi oppretter sak på dette, og får større oversikt på dette i ettertid, sier Kileng.

KØ: Over 20 biler sto i kø etter ulykken. Foto: Mona Albrigtsen

Ingen av bilene skal være i kjørbar stand. Bilene blir hentet av bilberger og skal ikke være i veien for trafikk, ifølge Kileng.

– Den ene bilen som fortsatt sto inne i tunnelen måtte brannvesenet assistere med. Der var døra ødelagt, så personen som satt inne ikke kom seg ut, sier han.

Tunnelen er derfor åpen igjen.