Avgangen fra Trondheim klokken 09.00 skulle lande i Tromsø 11.10 fredag formiddag. Slik gikk det imidlertid ikke.

For da SAS-flyet skulle mellomlande i Bodø like før klokken 10.00 sprakk det ytterste av fem lag i vindusruten i cockpiten.

Må ta nytt fly

Det var kapteinen som opplyste om hendelsen etter at flyet hadde landet i Bodø, forteller passasjer Knut Sætre. Sætre er ansatt i Polaris-konsernet, som iTromsø er en del av.

- Vi fikk beskjed på høyttaleranlegget om at alle måtte ut av flyet og at vi skulle få plass på et annet fly videre til Tromsø, sier han til iTromsø.

Alle passasjerene som skulle videre til Tromsø har blitt ombooket til neste flyavgang fra Bodø klokken 12.25, ifølge han.

Ingen dramatikk

Sætre forteller videre at det ikke var noen dramatikk knyttet til vindusruten som sprakk.

- Det var ingen av passasjerene som oppdaget det før kapteinen sa det over høyttaleranlegget. Det var ikke slik at man hørte at det smalt, sier han.

Ifølge passasjeren kunne ikke kapteinen svare på hvorfor vindusruten sprakk.

- Det går fint å fly videre, men prosedyrene sier at man skal skifte hele vinduet når slikt skjer, sier Sætre.

Bytte glass

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, bekrefter hendelsen overfor iTromsø og understreker at det skjedde uten dramatikk da flyet sto på bakken i Bodø.

- Vinduet har mange lag og det er som regel bare ett lag som ryker. Det skjer fra tid til annen. Vi vet ikke hva som er grunnen til at det skjedde i dette tilfellet. Det er flere lag så det er utrolig sjelden at slike ting skaper problemer. Men vi må bytte glasset og i dette tilfellet førte det til at omtrent 50 passasjerer måtte bli overført til neste fly, sier Johansen.