Du kan få en betalingsanmerkning dersom du ikke betaler regningene dine. Dette kan føre til avslag på blant annet boliglån og kreditt. Når regningen er betalt slettes anmerkningen.

Administrerende direktør: Anette Willumsen er administrerende direktør i Lindorff.

40.000 anmerkninger i Troms

Nesten 40.000 betalingsanmerkninger er registrert i Troms fordelt på i overkant av 8.000 personer, ifølge Lindorff-analysen. Dette er i snitt 4,7 betalingsanmerkninger per person med anmerkning.

– Antall anmerkninger øker mer enn antall personer med betalingsvansker. Det betyr at de som allerede sliter, har pådratt seg enda flere betalingsanmerkninger. Denne tendensen snur ikke over natten. For å se en positiv utvikling er vi blant annet avhengig av at flere av dem som har havnet utenfor arbeidslivet får tilgang til jobb. I tillegg handler det for mange om å justere eget forbruk, sier administrerende direktør i Lindorff, Anette Willumsen, i en pressemelding.

39 milliarder kroner

Lindorff har sett på antall betalingsanmerkninger ved første kvartal i år. Mens det på landsbasis er en økning i antall betalingsanmerkninger, og personer med betalingsanmerkninger, er det en nedgang i Troms.

Totalt har nordmenn 1,3 millioner betalingsanmerkninger på til sammen 39 milliarder kroner.