Kunstverket til Chris Reddy som ble oppført i forbindelse med sjakk-OL har blitt vandalisert, og tyver har brytt av og stjålet med seg deler av verket.

Tyven har tatt med seg den nedre delen på venstresida av kunstverket, og har dermed ødelagt en av de viktigste kunstverkene til OL-arrangementet. Reddy synes det er veldig trist at noen har tatt med seg noe som skulle være til glede for hele byen.

Les også: "Skal prege gatene sjakk-kunstverk" - Det virker åpenbart at noen har sett dette og tenkt at det ville være lett å ta det med seg hjem for å ha det for seg selv.

Reddy synes dette er simpel oppførsel.

- Det er rett og slett simpelt tyveri, fastslår Reddy.

Ingen melding

Operasjonssentralen til politiet opplyser at de ikke har blitt informert om vandalismen da iTromsø ringte i halv-åtte tiden på fredagskvelden.

Les også: "Skaper sjakkhotell"- Vi har ikke fått inn melding om noe kunsttyveri ved Mack-bygget i dag, men det kan hende vi har fått det tidligere denne uka, melder operasjonssentralen.

- Idiotiske rampestreker

Pressesjef for sjakk-OL, Morgan Lillegård, har heller ikke hørt noe om hendelsen når iTromsø ringer. Han synes det er veldig synd for byen sin del at dette har skjedd.

- Mine umiddelbare tanker etter å ha hørt om dette er at det må være noen som har begått helt idiotiske rampestreker mot bedre vitende, sier Lillegård.

Pressesjefen forteller at Chris Reddy etter hvert har blitt helt uvurderlig for presentasjonen av sjakk-OL i Tromsø.

- Reddy har satt sin signatur på dette sjakk-OL og har fått veldig god mottakelse hele veien. Dette er jo kunst som skulle bli bevart og husket i mange år fremover i byen vår.