Onsdag kveld ble det klart hvem som tok seg videre til semifinalerundene av «Farmen». Stine Sørum (31), fra Tromsø, nådde ikke helt til topps og måtte takke seg til med en femteplass i det populære TV-programmet på TV2.

– Jeg trivdes utrolig godt på gården og det har vært en fantastisk opplevelse. Jeg er ei «kafé-jente» og hadde ikke mye kunnskap om gårdsdrift før jeg kom inn, så jeg er veldig fornøyd med min egen innsats, forteller Sørum.

– Smakte ikke godt

Fra de tre første kampene kapret Sørum to poeng inn i onsdagens program, men nådde ikke helt til topps i matlagingskonkurransen.

– Jeg jobber med mat til daglig og jeg trodde jeg hadde en fordel der, men vi skulle lage pølser. Det har jeg aldri gjort før. Generelt ble jeg fornøyd med retten min, men tilbakemeldingene fra dommeren viste at pølsene ikke smakte godt, forklarer hun.

Lite energi

Dermed fikk hun ikke billett til semifinalen, men hadde fortsatt en sjanse i hinderløypen.

– Det var en tøff løype og jeg hadde ikke balansen inne. Jeg brukte rundt fem minutter, så jeg havnet på en tredjeplass i den delkonkurransen.

Det var Charlotte Thøgersen som var raskest gjennom hinderløypa. Hun møter Magnhild Vik og Olav Harald Ulstein i semifinalen. Søndag blir det klart hvem som stikker av med seieren av den tiende sesongen av programmet.

– Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats. Mot slutten merket jeg at energien og smilet satt langt inne. Da jeg gikk ut var det en energieksplosjon som skjedde i kroppen, nesten som lykkerus, forklarer hun.

Og lykkerusen fortsatte da hun kunne besøke en matbutikk for å kjøpe noen godsaker rett etter utsendelsen.

– Det første jeg fikk i kroppen var ei øl og det var fantastisk godt, sier hun og ler.

– Indre ro

Sørum er bosatt i Oslo og er daglig leder for Dyna fyr. Hun forteller at «Farmen» var en fin avkobling fra en travel hverdag.

– I hverdagen er jeg opptatt av jobb, svare på telefoner og mail, samt ta imot bestillinger. Det er mye å holde kontroll på. Inne på gården trengte jeg kun å holde kontroll på meg selv. Jeg fant en indre ro der, forklarer hun.

Søndagens sending av programmet hadde 1.035.000 seere og Sørum har selv lagt merke til at «Farmen» er populært.

– Jeg får mange meldinger på Facebook og folk stopper meg gjerne på butikken for å slå av en prat. Jeg har heldigvis ikke fått noen negative tilbakemeldinger, bare positive, sier hun.