I underetasjen i Storgata 46 i sentrum åpner Norrøna fredag sin aller nordligste butikk.

– Tromsø er et fantastisk friluftsmekka og vi ønsker å være tett på markedet vårt. Vår visjon er "velkommen til naturen", og det er veldig beskrivende for det livet folk lever her, sier Ann-Margrethe F. Jøsendal, ansvarlig for Norrønas konseptbutikker i Norge.

Lokale konsepter

Norrøna har per i dag konseptbutikker i Trondheim, Stavanger og i Oslo-området, og Tromsø har i mange år vært under vurdering. Hittil har man bare kunnet kjøpe enkelte produkter fra Norrøna i utvalgte butikker i byen, men fra og med i morgen vil alt være tilgjengelig i én og samme butikk, i sentrumslokalene som de deler med Moods of Norway.

– Vi har konsepter som bærer lokale navn, som for eksempel «Lyngen». Det blir på et vis å ta de kjente konseptene med hjem, sier Jøsendal, som allerede har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk i byen.

Bevisste kunder

Den nyåpnende butikken vil ha totalt seks ansatte, blant dem butikksjef Johnny Nesje (37). Etter 18 år i Oslo ville han ut av asfaltgryta og han var rask med å pakke flyttelasset da han ble spurt om han ville flytte til Tromsø. Etter mange år som butikksjef i Strømmen, ser han fram til å møte en annerledes kundekrets i nord.

– Jeg tror folk her er mer proffe kunder. De er veldig bevisst på hva de trenger og hva de vil ha, for de lever så tett på naturen i dagliglivet. Sånn sett finnes det ikke et bedre sted enn Tromsø å virkelig få testet ut produktene våre. De er laget for nordlige forhold, sier Nesje.

Naturfolk

Norrøna har en stor kundegruppe, fra junior til senior. I Tromsø vil Norrøna også satse på friluftsturisten.

– Det blir et nytt segment for oss. Vi vet at Hurtigruta-turistene handler hos oss i både Oslo og Trondheim, men her i Tromsø vil vi møte på reisende som er i nord på grunn av naturopplevelsene, sier Ann-Margrethe F. Jøsendal.

GOD STEMNING: Butikksjef Johnny Nesje og konseptbutikk-ansvarlig Ann-Margrethe F. Jøsendal ser fram til å ønske Tromsøværingen velkommen inn til Norrønas splitter nye butikk i Storgata. Foto: Ronald Johansen. Foto: Ronald Johansen